Του Μάριου Διονέλλη. Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προχωρά η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης αναφέροντας περιστατικό διαπόμπευσης μιας γυναίκας δανειολήπτριας στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάλληλος της τράπεζας FBB επισκέφθηκε την δανειολήπτρια στο σπίτι της για να της ζητήσει να καταβάλει τις χρωστούμενες δόσεις για τρέχον δάνειό της. Η γυναίκα δήλωσε πως έχει αδυναμία στην παρούσα φάση καθώς έμεινε άνεργη, είναι χωρισμένη και μητέρα τριών παιδιών, με ένα εξ αυτών να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επέστρεψε με τις… κορδέλες
Ο υπάλληλος, που δήλωσε κλητήρας της τράπεζας, έφυγε και επέστρεψε λίγο αργότερα εξοργισμένος αλλά και εφοδιασμένος με κορδέλες περίπου όπως αυτές της Τροχαίας, με τις οποίες περικύκλωσε όλο το σπίτι της δανειολήπτριας λέγοντάς της πως αυτό βαίνει προς πλειστηριασμό!
«Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Πήγα στην τράπεζα να διαμαρτυρηθώ αλλά και η διευθύντρια εκεί αντί να μου ζητήσει συγγνώμη μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντας πως αν δεν βρω άμεσα τα χρήματα θα γίνει κατάσχεση, ενώ μου υπενθύμισε πως δεν μπορώ να «φάω» τα λεφτά της τράπεζας γιατί ο ιδιοκτήτης της είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου», λέει στον Δρόμο η δανειολήπτρια Ζ.Α (τα στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας).
Το περιστατικό αρνείται η διευθύντρια του υποκαταστήματος της FBB στα Χανιά, Δέσποινα Ψωματάκη, η οποία υποστηρίζει  πως η τράπεζα στην περιοχή έχει μόνο 4 υπαλλήλους, περιλαμβανομένης και της ίδιας και κανένας από αυτούς δεν προέβη στη συγκεκριμένη πράξη.

Ρέστης και Σάλλας
Η FBB (First Business Bank) είναι ελληνική τράπεζα που ιδρύθηκε το 2001, ανήκει κατά 70% στην οικογένεια Ρέστη, ενώ ένα ποσοστό 15% κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς του κ. Σάλλα. Στο site της τράπεζας διαβάζουμε: «Φιλοσοφία μας είναι η εξυπηρέτηση κάθε πελάτη ξεχωριστά, η καταγραφή των ιδιαίτερων αναγκών του και ο σχεδιασμός και η παροχή τραπεζικών λύσεων, ειδικά για αυτόν. Πιστεύουμε στη δημιουργία προσωπικής σχέσης με κάθε πελάτη που οδηγεί στην ορθή επιλογή προϊόντων και στη μεγαλύτερη ικανοποίηση του».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!