Συνέντευξη του Khalil Maqdesi μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο Khalil Maqdesi, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, σχολιάζοντας την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού, είπε ότι: «..λόγω της δομής του Camp David (Συμφωνία Ειρήνης με το Ισραήλ) και της υποδούλωσης στον ιμπεριαλισμό, το αιγυπτιακό καθεστώς υιοθέτησε τις σιωνιστικές και αμερικανικές προσταγές στην προσέγγιση του στο θέμα της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας στον αποκλεισμό της Γάζας, απαγορεύοντας την είσοδο σε αντιπροσωπείες Αράβων και αλληλέγγυων που έδειχναν την υποστήριξη τους στο λαό της Γάζας και μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και κλείνοντας τα τούνελ, που αποτελούσαν γραμμή σωτηρίας για την επιβίωση ενός αποκλεισμένου λαού. Την ίδια ώρα που το καθεστώς ακολουθούσε αυτές τις πολιτικές, ο αιγυπτιακός λαός ύψωνε την καθαρή φωνή του για αλληλεγγύη και κοινό αγώνα με τους Άραβες αδερφούς και αδερφές στην Παλαιστίνη».
Απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό στον αιγυπτιακό λαό και τον αγώνα του για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι: «Σήμερα, ο λαός της Αιγύπτου έχει βγει στους δρόμους να διεκδικήσει τη χώρα του. Είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη μάχη για τον αιγυπτιακό λαό, για τον παλαιστινιακό λαό και ολόκληρο το αραβικό έθνος. Οι Αιγύπτιοι είναι στους δρόμους φωνάζοντας για δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ψωμί. Διαδηλώνουν ενάντια στο Camp David και ό,τι αυτό συμβολίζει και σημαίνει για το αιγυπτιακό και αραβικό έθνος – υποδούλωση, υποταγή, δικτατορία και σιωπή. Το PFLP είναι υπερήφανο που στέκεται δίπλα στις λαϊκές τάξεις της Αιγύπτου και αποτελούν έμπνευση στον αραβικό κόσμο που θέλει να βάλει ένα τέλος στην εποχή του Camp David, την εποχή της ήττας και της υποδούλωσης, όχι μόνο στην Αίγυπτο αλλά σε όλο το αραβικό έθνος».
(περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο https://r-freepalestine.blogspot.com/search/label/P.F.L.P.)

Το Ισραήλ φοβάται ότι θα χάσει τον πιστό του σύμμαχο

Σε μια συζήτηση για το ρόλο της Αιγύπτου που έγινε παρουσία και εκπροσώπων της Παλαιστινιακής Αρχής (7/4/2007), ο Ισραηλινός στρατηγός Άμος Γκιλάντ είπε: «Πάντα πίστευα στις ικανότητες των Αιγυπτιακών Υπηρεσιών Πληροφοριών. Κρατάνε την τάξη και ασφάλεια σε 70 εκατομμύρια κόσμο (20 εκ. σε μια πόλη). Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για το οποίο αξίζουν μετάλλιο. Είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη Μέση Ανατολή».
Τελικά, το μετάλλιο πήραν τα 80 εκ., πλέον, πολίτες και η ισραηλινή κυβέρνηση έχει πανικοβληθεί από την προοπτική ότι χάνει τον καλό της σύμμαχο. Πόσω μάλλον όταν

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!