Αρχική στήλες Το Debtocracy έγινε βιβλίο

Το Debtocracy έγινε βιβλίο

Αφού δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Ίντερνετ, σε πλατείες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε να ξανανοίξει το διάλογο σε ένα πιο παραδοσιακό μέσο.

Όπως είχαμε υποσχεθεί, η ομάδα του Debtocracy ετοίμαζε εδώ και εβδομάδες όλο το υλικό που δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε μια παραγωγή 74 λεπτών. Μαζέψαμε λοιπόν και εμπλουτίσαμε τις πηγές μας, καθαρογράψαμε ολόκληρες τις συνεντεύξεις, μετατρέψαμε τα animation σε κόμικ και συμπληρώσαμε περισσότερα κείμενα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τις σκέψεις μας για ανεξάρτητες παραγωγές όπως το Debtocracy. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταφορά από το ένα μέσο στο άλλο δεν είναι μια απλή αναπαραγωγή της πληροφορίας αλλά μια νέα δημιουργία. Το δύσκολο αυτό δημιουργικό έργο ανέλαβε ο Κώστας Εφήμερος. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ μας τίμησε προλογίζοντας το βιβλίο και οι εκδόσεις Λιβάνη ανέλαβαν να το εκδώσουν στο ελάχιστο χρονικό διάστημα και με τις προδιαγραφές που ζητήσαμε.
Πιστεύουμε ότι η κυκλοφορία σε βιβλίο θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε τις απόψεις των συνεντευξιαζόμενων σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που είτε δεν έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ είτε δεν θα θέλει να διαβάσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις στην οθόνη του υπολογιστή του.
Επειδή όμως το Debtocracy ανήκει σε όλους εσάς, που μας βοηθήσατε οικονομικά, όλα τα κείμενα που προέκυψαν από τις συνεντεύξεις και τη δημοσιογραφική έρευνα είναι δωρεάν διαθέσιμα στη διεύθυνση www.debtocracy.gr.

 

Σχόλια

Exit mobile version