Σε συγγενείς υπουργών η καμπάνια του ΕΟΦ

Νέο σκάνδαλο, αυτή τη φορά γύρω από τον ΕΟΦ, καταδεικνύει ότι το φαγοπότι συνεχίζεται για κάποιους. Ίσως μειωμένο σε ορισμένα μεγέθη μεν, εξίσου και περισσότερο προκλητικό δε. Ο λόγος για τα όσα αναδεικνύουν με επερώτησή τους 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντοπούλου, Δρίτσας, Κοντονής, Τατσόπουλος, Ξανθός, Σταμπουλή και Σταθάς), βασιζόμενοι σε δημοσίευμα της Αυγής. Ενημερωτική καμπάνια του ΕΟΦ «για την πρόληψη της πολυφαρμακίας» δόθηκε σε δυο ιδιωτικές εταιρίες έναντι 435.666 ευρώ, ενώ όπως επισημαίνουν «στο παρελθόν έχουν υλοποιηθεί αντίστοιχες καμπάνιες από τους ίδιους τους εργαζομένους του ΕΟΦ με μηδαμινό κόστος, όπως π.χ. η εκστρατεία για ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και για κατάχρηση αντιβιοτικών, οι οποίες μάλιστα προβάλλονταν δωρεάν στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ».
Ωστόσο, το πιο σκανδαλώδες είναι ότι στη μια εταιρία, τη MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ, γενική διευθύντρια είναι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και βασικοί εταίροι οι δυο κόρες του, ενώ στη δεύτερη εταιρία, την ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., πρόεδρος είναι ο αδερφός του υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη και μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος του πρωθυπουργού και γνωστός από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: α) «αποτελεί προκλητική επιλογή η δαπάνη τόσο υψηλού ποσού για ενημερωτική καμπάνια εναντίον της πολυφαρμακίας, σε μια περίοδο κατά την οποία διακυβεύεται καθεαυτή η πρόσβαση στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή, ακόμη και ανθρώπων που προσπαθούν να παλέψουν για τη ζωή τους», β) «ενδυναμώνεται η αίσθηση της κοινωνίας ότι τα κυβερνητικά πρόσωπα και κόμματα, τα μέλη, οι συγγενείς και οι επιτελείς τους, επωφελούνται από τη νομή της εξουσίας και εμπλέκονται σε σχέσεις διαπλοκής και διακίνησης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σαν να ήταν ιδιωτικό», γ) «αποτελεί μακροχρόνια αντίφαση και υποκρισία εκ μέρους κυβερνήσεων που λοιδορούν συστηματικά το Δημόσιο ως φορέα διαφθοράς κι αναξιοκρατίας και εξαίρουν τον ιδιωτικό τομέα ως δήθεν άξονα υγιούς ανταγωνιστικότητας, πρωτοβουλίας και εργατικότητας, να συντηρούν το στρεβλό πρότυπο των κρατικοδίαιτων εταιριών οι οποίες μάλιστα στελεχώνονται από φίλους, ομοτράπεζους ή συγγενείς τους».

Μ.Σ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!