Δυο ακόμα άνθρωποι προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, στις λίστες των θυμάτων που αφήνει πίσω της η λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών.

Η 50χρονη καθηγήτρια Κλαίρη Καχαχάτη από τη Λάρισα δεν άντεξε την είδηση ότι βγαίνει σε διαθεσιμότητα. Η κατάργηση της ειδικότητάς της (Νοσηλευτική) την οδηγούσε αναγκαστικά εκτός εκπαίδευσης. Με σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά πριν από ενάμιση χρόνο, ζήτησε να εξαιρεθεί του μέτρου για να λάβει τελικώς απορριπτική απάντηση. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 27/7, κατέρρευσε. Το όνομά της, αν και νεκρή πλέον, περιλαμβάνεται στη λίστα που δόθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο 77χρονος πατέρας του μουσικού της ΕΡΤ, Δημήτρη Θεολογίτη, πήρε πολύ βαριά την απόλυση του γιού του. Ήδη συντηρούσε ένα γιο με προβλήματα υγείας. Την Τρίτη, 30/7 τα ξημερώματα, αυτοκτόνησε πέφτοντας στην κεντρική δεξαμενή του Δήμου Αμοργού. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ προσπαθούν να συμβάλουν στην ανακούφιση του συναδέλφου τους, συγκεντρώνοντας έκτακτη ενίσχυση.
Δύο ειδήσεις που δε φαίνεται να απασχόλησαν ιδιαίτερα τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτοί φροντίζουν να εκτελούν τα προαπαιτούμενα, όπως είναι η συμπλήρωση της «δεξαμενής» των απολύσεων. Ίσως βέβαια είναι καλύτερα, όπως σχολιάζουν τραγικά οι συνάδελφοι της καθηγήτριας από τη Λάρισα: «Μην ενημερώσετε την τρόικα όσο λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν – ίσως δεν δώσε την επόμενη δόση».
Οι αυτόχειρες, τα άμεσα και έμμεσα θύματα αυτής της πολιτικής πληθαίνουν, γίνονται καθημερινότητα που ξεπερνά την ψυχρότητα των αριθμών. Οι εκτελεστές των μνημονίων σκορπούν καθημερινά φτώχεια, θλίψη και θάνατο. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε;

Γ.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!