Του Παναγιώτη Χρονόπουλου. Την Τρίτη 28/2/2012 πραγματοποιήθηκε πορεία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς μέσα στον κεντρικό δρόμο της πόλης με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση που υπάρχει.

Την πορεία, στην οποία συμμετείχαν γύρω στα 100 άτομα (σημαντικός αριθμός για τα δεδομένα της πόλης και των καιρικών συνθηκών) στήριξαν με την παρουσία τους και άλλες συλλογικότητες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτόν τον καιρό, καθώς και εκπρόσωποι του κλήρου (παρουσία του μητροπολίτη), αντιπροσωπεία του φαρμακευτικού συλλόγου, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, για την προάσπιση του χώρου της δημοσιάς υγείας που έχει μπει στο στόχαστρο των αρπακτικών της τρόικας και των εγχώριων συνεργατών της.
Με συνθήματα όπως «αυτή η κυβέρνηση να βγει στην εφεδρεία», «οργή λάου εξέγερση παντού, να πέσει η χούντα Ε.Ε. και ΔΝΤ», δόθηκε ένα στίγμα και μια πρώτη απάντηση στα όσα ετοιμάζονται. Μετά την πορεία ακολούθησε προβολή της ταινίας «Το δόγμα του Σοκ» στο συνεδριακό χώρο του δημαρχείου. Κρίνεται ως επιτυχημένη η πρώτη εξωστρεφής δράση των εργαζομένων και δίνει το έναυσμα για τη συνέχιση του αγώνα. Αποκτά δε μεγίστη σημασία ο συντονισμός με άλλες συλλογικότητες που αυτόν τον καιρό αγωνίζονται σε ανοιχτά μέτωπα και που καθιστούν το Κιλκίς μια περιοχή με πολλά φλέγοντα ζητήματα. Είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος αγώνας των κάτοικων της περιοχής ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων, καθώς και κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με την ποινικοποίηση του αγώνα μαθητών που συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία και τιμωρήθηκαν μαζικά με αποβολές από το σχολείο. Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα ενός νομού όπως το Κιλκίς, με τις ιδιαιτερότητες μια παραμεθόριας περιοχής.
Απαιτείται υπομονή και συσπείρωση όλων για την αντιμετώπιση της αντίδρασης, που έχει δυστυχώς αρχίσει να οργανώνεται με τον πλέον προκλητικό τρόπο, και προσπαθεί να θέσει σε κίνηση έναν μηχανισμό που μέσω της παραδοσιακής μεθόδου του διαίρει και βασίλευε, μέσα από εκφοβισμούς και απειλές, ακόμα και πιθανή καταστολή, θα κάνει τη μεγίστη προσπάθεια να πνίξει το κύμα που σηκώθηκε και απειλεί να σαρώσει όλα όσα τόσα χρονιά ήταν θέσφατα για την καθεστηκυία τάξη του νομού. Όλοι μαζί, ενωμένοι μέχρι τη νίκη, θα τα καταφέρουμε.

* Ο Παναγιώτης Χρονόπουλος
είναι μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!