Κυβερνητικό μήνυμα σιδερένιας πυγμής ενόψει απεργίας

Μια βδομάδα πριν την πραγματοποίηση της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, φρόντισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να στείλει το τρομοκρατικό του μήνυμα. «Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την υγεία, την περιουσία, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών και την ύπαρξη του Κράτους Δικαίου» τόνισε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα χρησιμοποιηθούν υδροφόρες σε περίπτωση επεισοδίων.
Είναι προφανές το σήμα που εκπέμπει ο υπουργός. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα φροντίσει με κάθε μέσο να αυτοπροστατευθεί από τον «εσωτερικό εχθρό», το λαό: με ΜΑΤ, χημικά, υδροφόρες, παρακρατικούς, προβοκάτσια, προληπτική τρομοκρατία και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα «κράτος δικαίου» που σπέρνει την απόγνωση και που τρέμει όταν ο λαός, ο απεργός, ο αγωνιζόμενος σηκώσει κεφάλι.
Το «κράτος δικαίου» παίρνει τα μέτρα του. Επιχειρώντας να καταστήσει ολόκληρη τη χώρα μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με χωρίς δικαιώματα δουλοπάροικους, ξέρει ότι αυτό θα κινήσει αντιστάσεις. Αναγκαστικά, γιατί τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις που επιβάλλει, επιτρέπει π.χ. να αμείβονται με 3,52 ευρώ ανά ώρα οι εργαζόμενοι καθηγητές ξένων γλωσσών; Ή σε μια χώρα που ετοιμάζεται να πετσοκόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα φέρνοντας στα τελευταία όρια της ανέχειας τον πληθυσμό της;
Αυτό το «κράτος δικαίου» ξέρει τι θα βρει μπροστά του «σπέρνοντας ανέμους», και θέλει να δείξει ότι θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τον εσωτερικό εχθρό. Το καλοκαίρι στην Ελληνική Χαλυβουργία το δίκαιο του απεργοσπάστη επιβλήθηκε με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Με εισβολή πάνοπλων αστυνομικών επιβλήθηκε το δίκαιο και σε έναν αυτό-οργανωμένο κοινωνικό χώρο της συμπρωτεύουσας, στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ. Ομοίως με προσαγωγές και συλλήψεις αντιμετωπίστηκε την εβδομάδα αυτή η απεργία των τεχνικών ραδιοφώνου, στον αθηναϊκό ραδιοσταθμό Alpha, όταν αστυνομικοί οδήγησαν στο τμήμα αυτούς που νομίμως είχαν οριστεί από το σωματείο τους ως προσωπικό ασφαλείας για τη διάρκεια της απεργίας.
Στην περίπτωση της Χαλυβουργίας, όπως και στην περίπτωση της κατάληψης ΔΕΛΤΑ, η αστυνομική επέμβαση έγινε «με εντολή πρωθυπουργού», ο οποίος έτσι φρόντισε να ξεκαθαρίσει από την αρχή της θητείας του ότι δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτε, για να επιβάλει την τάξη και να δείξει σε αυτούς στους οποίους προσέρχεται ως ικέτης ζητώντας ανάσες και επιμήκυνση, ότι στο εσωτερικό είναι αποφασισμένος να επιδείξει πυγμή. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης λοιπόν, εν αναμονή της απεργίας της Τετάρτης αλλά και των αντιδράσεων που θα κινήσει η ανακοίνωση των ύψους 11,5 δισ. νέων μέτρων, το έθεσε κυνικά αλλά και με ακρίβεια: «Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο».
Την ίδια στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαίο ενόψει των αντιστάσεων που θα έρθουν, ότι στελέχη της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, επιχειρούν να ταυτίσουν τους αγώνες του λαϊκού κινήματος με τις φασιστικές συμμορίες και τους παρακρατικούς τραμπούκους που η δράση απολαμβάνει και τη δέουσα προβολή από τα ΜΜΕ. Είναι οι στιγμές που η κοινή λογική δίνει τη θέση της στα διάφορα απίστευτα επιχειρήματα που ακούει και διαβάζει κανείς καθημερινά πλέον. Αλλά είπαμε: «με οποιοδήποτε μέσο» απέναντι στον εσωτερικό εχθρό…

Τ.Ρ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!