Του Νίκου Ταυρή. Δίκαιη η τιμωρία της Παπαχρήστου; Δίκαιη. Από την άλλη όσοι την υπερασπίζονται θέτουν ένα σοβαρό ζήτημα.

Ότι, τόσα γίνονται στην Ελλάδα, το αστείο της κοπέλας βρήκατε να τιμωρήσετε; Οι κλέφτες, οι μιζαδόροι, οι προδότες, οι οσφυοκάμπτες πρέπει να τιμωρηθούν. Σωστό, αλλά και οι ρατσιστές. Γιατί ο ρατσισμός είναι έγκλημα, τι να κάνουμε, και δυστυχώς η Παπαχρήστου δεν έκανε απλά ένα αστείο αλλά είναι φορέας αυτής της άποψης.
Επίσημη υποκρισία; Ναι, αλλά επίσημη υποκρισία είναι και το γεγονός ότι ο ρατσισμός χύνεται σαν δηλητήριο στο κοινωνικό σώμα από το σάπιο τροϊκανό πολιτικό σύστημα και παίρνονται μέτρα μόνο για ό,τι τυχόν διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Γιατί για όλα αυτά που γίνονται στο εσωτερικό όχι μόνο δεν γίνεται κάτι αλλά σιγοντάρονται και με διάφορους τρόπους. Και όλα αυτά επίσης τα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα.
Ατιμώρητη είναι και η ρατσιστική πρακτική του ελληνικού κράτους (π.χ. αστυνομία) απέναντι στους μετανάστες, η ρατσιστική προπαγάνδα των επίσημων ΜΜΕ, ο ρατσιστικός λόγος των ακροδεξιών κομμάτων. Ατιμώρητη και η φασιστική πρακτική του κράτους απέναντι στους πολίτες (π.χ. Κάφκας, Λώλος κοκ). Για αυτά δεν πρέπει να γίνει κάτι; Πρέπει, και όποιος κάνει ότι το ξεχνάει μάλλον είναι υποκριτής.
Υποκρισία επίσης είναι να θέλεις να λέγεσαι πατριώτης και να μην έχεις πρόβλημα που θα διασυρθεί η χώρα σου. Αν εννοείς τον πατριωτισμό σου είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να γίνει.
Υποκρισία είναι και τα στραβά μάτια στη ντόπα. Όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλά η γλύκα των μεταλλίων είναι ωραία. Με την ίδια λογική υπεράσπισης, και η ποινή στον Χονδροκούκη υποκρισία είναι.
Κάποιοι άλλοι, ποιοι άραγε, είπαν ότι η τιμωρία της Παπαχρήστου είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Δηλαδή άμα είσαι Έλληνας μπορείς να λες ό,τι γουστάρεις. Και μάλλον και να κάνεις και ό,τι γουστάρεις. Φαίνεται τελικά, κύριοι της Χρυσής Αυγής, ποια είναι η κοινωνία που οραματίζεστε.
Ανησυχητικό επίσης ότι το μόνο που απασχολεί όσους υπερασπίζονται την τριπλουνίστρια είναι το γιατί δεν πάει η αθλήτρια στους Ολυμπιακούς. Ούτε καν απασχολεί ότι μίλησε ρατσιστικά, ότι το στίγμα της ρατσίστριας θα την ακολουθεί μια ζωή ούτε καν την ίδια την απασχολεί το ζήτημα. Αρκεί να πάει στους αγώνες. Όποιο και αν είναι το τίμημα, για την ίδια, για τον αθλητισμό, για τη χώρα, για την κοινωνία, για όλους μας…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!