Με απολύσεις απάντησε η εργοδοσία του ΙΚΕΑ στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων.

Ο όμιλος Φουρλή, με μονοπωλιακή σχεδόν θέση στην αγορά οικιακού εξοπλισμού, εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας με τους μνημονιακούς νόμους και την τεράστια ανεργία, προσπάθησε να επιβάλει ισοπέδωση δικαιωμάτων και μεγαλύτερη αύξηση των κερδών του με μείωση του «εργατικού κόστους».
Η μαζική απόρριψη μέσα από γενική συνέλευση των ατομικών συμβάσεων και των μειώσεων μισθών κατά 11% και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της λεωφόρου Κηφισού, τάραξε τα ήρεμα νερά της επιχείρησης που πραγματοποιεί τεράστια κέρδη, ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης.
Η απάντηση ήρθε με την ανακοίνωση απολύσεων όσων εργαζομένων δεν αποδέχτηκαν τις μειώσεις και με την εξώθηση άλλων σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν μία μόλις μέρα μετά την τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, ότι «σε αυτό το καθεστώς ελεύθερης αγοράς το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να παρέμβει στο διευθυντικό δικαίωμα». Αυτή τη θέση ο υφυπουργός την εξέφρασε την περασμένη Τρίτη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ακριβώς για τις μειώσεις μισθών και τις επικείμενες απολύσεις στο ΙΚΕΑ, δίνοντας επί της ουσίας πράσινο φως στην εργοδοσία να δράσει ανενόχλητη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!