Αλήθειες και ψέματα λίγο πριν(;) την οριστική σύνθλιψη της ελληνικής κοινωνίας

Ένα μεγάλο αφιέρωμα που επιχειρεί να απαντήσει σε επείγοντα ερωτήματα των καιρών φιλοξενεί από το προσεχές Σάββατο ο Δρόμος της Αριστεράς. Τα πράγματα αγριεύουν: Με τη χώρα να παραμένει αιχμάλωτη στη μαφιόζικη συμμορία ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, την κοινωνία να εξαθλιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, την «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή να επεκτείνει ποσοστά και ζώνες επιρροής, μαχαιρώνοντας καθημερινά αδύναμους κι απόκληρους μετανάστες.
Στον αντίποδα του ζόφου, τα ερωτήματα και τα κεντρικά στοιχήματα για την Αριστερά κορυφώνονται. Η αναζήτηση εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου, που θα πείθει και θα ανοίγει δρόμους ριζοσπαστικών αλλαγών παραμένει, ώς ένα βαθμό, ζητούμενο.
Ταυτόχρονα, ο διχασμός της κοινωνίας προχωρά, διαμορφώνοντας ένα επικίνδυνο σκηνικό εξαθλίωσης από τη μια και βίας από την άλλη, η οποία θα ενταθεί, μεγεθύνοντας ακόμα περισσότερο την –όπως όλα δείχνουν- επερχόμενη καταστροφή.
Σε αυτά τα κορυφαία ζητήματα επιχειρούν να απαντήσουν οι: Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος, Φώτης Τερζάκης, Γιώργος Κοροπούλης, Κώστας Δεσποινιάδης, Γιώργος Μερτίκας, Θανάσης Παπαθανασίου, Γιώργος Λιερός, Δημήτρης Σεβαστάκης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!