Αρχική κοινωνία «Το Ελληνικό δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει»

«Το Ελληνικό δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει»

Κάλεσμα σε κάθε συλλογικότητα και πολίτη που δεν συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης για την «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης απευθύνει το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης, με σκοπό τη δημιουργία Επιτροπής Στήριξης του Αγώνα για μια άλλη Αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και τη διασφάλιση της μετατροπής του σε χώρο πρασίνου μητροπολιτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, το Δίκτυο απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση, την τρόικα, τους εμίρηδες και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με το ζήτημα του Ελληνικού, που συνυπογράφεται από 65 μέχρι στιγμής συλλογικότητες σχήματα και φορείς, και η οποία καταλήγει: «Ε, λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό δεν θα πουληθεί! Δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει, ανήκει σε όλους μας. Δεν θα πουληθεί γιατί έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον και το πράσινο της Αθήνας, δεν θα πουληθεί γιατί αν συμβεί αυτό, δεν θα μείνει τίποτε πλέον όρθιο, θα πουληθεί η γη μας, τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας, το νερό που πίνουμε και η θάλασσα που κολυμπάμε. Το Ελληνικό, δεν θα πουληθεί γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας, να το φυλάμε εμείς οι ίδιοι!»
Στα πλαίσια της εκδήλωσης που οργανώνει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη βάση, πρόσβαση από Λεωφόρο Βουλιαγμένης), θα γίνει μια πρώτη συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού δράσεων για τη δημιουργία της επιτροπής.

 

Σχόλια

Exit mobile version