Σε όλη την Ελλάδα οι πρωτοβουλίες πολιτών συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις τους και ταυτόχρονα επιχειρούν να αναβαθμίσουν το συντονισμό τους στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου Ρέππα. Μάλιστα, πληθαίνουν οι προσπάθειες για σύγκλιση του κινήματος ανυπακοής με τους αγώνες των εργαζομένων – πρόκειται για μια δυναμική που μπορεί να χρωματίσει διαφορετικά απ’ ό,τι συνήθως την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 23/2.

Σε προκήρυξή τους οι Επιτροπές Ακρίβεια-Stop συνδυάζουν το κίνημα «Δεν πληρώνω το χαράτσι» με την προετοιμασία της απεργίας, τονίζοντας: «Η ανακήρυξη του “σπρώχνω την μπάρα” σε αδίκημα του ΚΟΚ αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της παρανομίας των μεγαλοεργολάβων που, δίχως αυτή τη μετατροπή του κράτους σε υπηρέτη της κερδοσκοπίας τους, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν νομικά το δίκαιο κίνημα των πολιτών για κατάργηση των διοδίων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Παπανδρέου, που έχει κάνει τη Bουλή υπάλληλο-πρωτοκολλητή των αποφάσεων της τρόικας και εκδοτήριο απαλλαγής ευθυνών και ασυλίας για τα πάρτι των δισεκατομμυρίων σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει το θράσος να ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής της αύξησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς (δεν τόλμησαν βέβαια να επιμείνουν στο “πλημμέλημα” και υποχώρησαν στο “πταίσμα” – το δικό τους έγκλημα εναντίον των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων, σε ποια κατηγορία εμπίπτει, αν συνυπολογίσουμε ότι οι ίδιοι βουλευτές έχουν προκλητικά ψηφίσει για τον εαυτό τους να κυκλοφορούν ατελώς με όλα τα μέσα συγκοινωνιών;)
Η νέα αντισυνταγματική εκτροπή της ελέω τρόικας “κυβέρνησης” δείχνει ότι φοβούνται τον κοινό αγώνα όλων μας: των πολιτών που δεν πληρώνουν τα άδικα χαράτσια, των εργαζόμενων που απεργούν, των ανυπότακτων κατοίκων της Κερατέας που αντιμετωπίζουν νικηφόρα τις δυνάμεις κατοχής, των γιατρών-υγειονομικών που παλεύουν να σώσουν τα νοσοκομεία, των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών που αγωνίζονται ενάντια στην πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, μέρα πανελλαδικής απεργίας, όλα τα ρυάκια της αντίστασης θα ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι και θα κατακλύσουμε όλη την Αθήνα, όλη την Ελλάδα, με το σύνθημα:
Δεν χρωστάμε – δεν πληρώνουμε! Για να σώσουμε τη χώρα, να φύγουν τρόικα και “κυβέρνηση” Παπανδρέου!»

Ε.Φ.

www.akribeia-stop.gr

Συνάντηση για παναττικό συντονισμό

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας, που ήδη υποστηρίζεται από πολλά δημοτικά σχήματα και κινήσεις πολιτών, τη Δευτέρα 21/2 στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συνάντηση συντονισμού των επιτροπών κατοίκων Αττικής. Όπως τονίζει στην πρόσκλησή της η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας, «είναι αναγκαίος ο συντονισμός του συνόλου των επιτροπών κατοίκων που λειτουργούν στην Αττική… ζητούμενο είναι ένα τέτοιο κίνημα να συμβάλει ώστε και τοπικά να δημιουργηθούν συνθήκες λαϊκού ξεσηκωμού… Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία, σε συντονισμό με τις επιτροπές που δημιουργούνται σε κάθε γειτονιά. Είναι αγώνας που μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος». Εξάλλου την Τρίτη 22/2, παραμονή της πανελλαδικής απεργίας, προγραμματίζονται πρωινές δράσεις σε σταθμούς μετρό και λεωφορεία, ενώ στις 6 το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη θα δοθεί μαζική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Τραμ Α.Ε. εναντίον της καμπάνιας «Δωρεάν Μετακίνηση», της δημοτικής κίνησης Ν. Σμύρνης «Μια Πόλη Ανάποδα», της Συνέλευσης Λόφου Λαμπράκη και της συλλογικότητας «Δεν Πληρώνω» Ν. Σμύρνης.

epitropiglyfadas.blogspot.com
epivattikis.blogspot.com
dorean-metakinisi.blogspot.com

Νέες μαζικές κινητοποιήσεις στα διόδια
Σύμφωνα με απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, αύριο Κυριακή 20/2 θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα των διοδίων σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της Αττικής Οδού. Αυτή είναι η πρώτη πανελλαδική απάντηση του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στην κυβέρνηση των εργολάβων μετά την ψήφιση της επαίσχυντης τροπολογίας Ρέππα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Μπακογιάννη.
Εξάλλου, ολόκληρη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν καθημερινές δράσεις από επιτροπές κατοίκων και φορέων στα διόδια των Αφιδνών και αλλού, ενώ δεκάδες φορείς, δημοτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών από τη Δυτική Ελλάδα ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση την Τετάρτη 23/2 στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, μετά τα κατά τόπους απεργιακά συλλαλητήρια. Αύριο Κυριακή θα ανοίξουν οι ακόλουθοι σταθμοί διοδίων:

Εθνικές Οδοί:
Διόδια Μαλγάρων, ώρα 14:00 (για μετάβαση με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη ραντεβού 13:15 στο Άγαλμα Βενιζέλου)
Διόδια Λεπτοκαρυάς, ώρα 14:00
Διόδια Μακρυχωρίου, ώρα 14:00
Διόδια Πυργετού ώρα, 14:00
Διόδια Πελασγίας, ώρα 15:00 (προσυγκέντρωση 14:30 Έκθεση Λαμίας)
Διόδια Θήβας, ώρα 16:00
Διόδια Αφιδνών, ώρα 14:00
Διόδια Ισθμού, ώρα 14:00
Διόδια Νεστάνης, ώρα 14:00
Διόδια Ρίου, ώρα 12:00

Αττική Οδός:
Διόδια Ελευσίνας, ώρα 15:00 (για μετάβαση με λεωφορείο από Νίκαια, ραντεβού 14:00 πλατ. Σπάθα, λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη)
Διόδια Φυλής, ώρα 15:00
Διόδια Μεταμόρφωσης, ώρα 15:00 (για μετάβαση με λεωφορείο από κέντρο Αθήνας, ραντεβού 14:15 πλατ. Καραϊσκάκη, μετρό Μεταξουργείο)
Διόδια Μαρκόπουλου, ώρα 15:00

Εγνατία Οδός:
Διόδια Πολυμύλου, ώρα 15:00

www.diodiastop.gr
www.akribeia-stop.gr
dimos-nafpaktias.blogspot.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!