Χειρουργημένα παιδιά μαζί με σκουπίδια.

Αίσθηση προκαλούν όσα αποκαλύπτουν οι γιατροί του «Αγία Σοφία» για τα επακόλουθα της συγχώνευσης της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου, σε κανένα μέρος του πολιτισμένου κόσμου δεν μεταφέρονται καρδιοχειρουργικοί ασθενείς σε απόσταση δύο ορόφων (από το χειρουργείο μέχρι το δωμάτιο της εντατικής) και μάλιστα με ασανσέρ το οποίο χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες του νοσοκομείου, αλλά και για τη μεταφορά των σκουπιδιών!
Οι ίδιοι οι γιατροί του θυμίζουν πως η ΚΕΜ (Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα) είχε φτιαχτεί με αυτόν ακριβώς το σκοπό δίπλα στο χειρουργείο, καθώς πολλά παιδιά παρουσιάζουν μετεγχειρητική αστάθεια, ανακοπές κ.λπ. και πολύ συχνά κρίθηκε αναγκαία η άμεση επαναφορά τους στο χειρουργείο.
Αναφέρουν μάλιστα και τραγικά περιστατικά με εγχείρηση παιδιού στις 6/10 κατά τη διάρκεια της οποίας ο πατέρας του στεκόταν (άγνωστο για πόση ώρα!) στην ανοικτή πόρτα του ανελκυστήρα και τον κρατούσε να μη φύγει, μέχρι να βγει το παιδί του από το χειρουργείο! «Όταν μπήκαμε στο ασανσέρ και πατήσαμε το κουμπί για τον 4ο όροφο, αυτό κατέβηκε στον 1ο. Ο ανελκυστήρας αυτός παρουσιάζει συχνές βλάβες. Κατά τη μεταφορά άλλου καρδιοχειρουργικού ασθενούς (νεογνού) στις 11/10, ο ανελκυστήρας σταμάτησε δύο φορές μεταξύ των ορόφων, αλλά, ευτυχώς, ξαναξεκίνησε», αναφέρουν οι γιατροί, ρωτώντας ταυτόχρονα τον διοικητή: «Έχετε χρονομετρήσει τη μεταφορά του ασθενούς από χειρουργείο της καρδιάς μέχρι τη ΜΕΘ και τι θα γίνει αν πάθει βλάβη ο ανελκυστήρας κατά τη μεταφορά του ασθενούς και ο ασθενής παρουσιάσει πρόβλημα (π.χ. ανακοπή);».

Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!