Του Λευτέρη Αρβανίτη. Αναστάτωση στην παράταξη Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί η εξέλιξη στο θέμα ανοικοδόμησης του Αλλατίνι, καθώς και η εμπλοκή του αντιδημάρχου Οικονομικών Χασδάι Καπόν, με την εταιρία που έχει αναλάβει την αξιοποίηση του χώρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στα χέρια του νομοθετική ρύθμιση, με την οποία επιχειρείται να ανοίξει ξανά ο δρόμος της ανοικοδόμησης του εν λόγω οικοπέδου, παρότι δύο ανάλογες προσπάθειες κατά το πρόσφατο παρελθόν ματαιώθηκαν έπειτα από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Την ύπαρξη της τροπολογίας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε από κοινού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, είπε ότι «πράγματι προσπαθούμε να βρούμε μια λύση». Παραδέχθηκε ότι στο υπουργείο υπάρχει έτοιμη τροπολογία, αλλά ερωτηθείς για το ακριβές περιεχόμενό της είπε πως «δεν είναι ακόμη τίποτε οριστικό και ίσως κάποια πράγματα να αλλάξουν».
Η αποκάλυψη του θέματος οδήγησε σε σειρά αποκαλύψεων για την εμπλοκή Μπουτάρη και Καπόν στην υπόθεση και εμφύλιο πόλεμο στο εσωτερικό της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε ταχθεί, εξαρχής ακόμη, υπέρ της ανέγερσης της «Πολιτείας Αλλατίνη», όπως ονομάστηκε το σχεδιαζόμενο οικοδομικό συγκρότημα. Μάλιστα στελέχη της διοίκησης του δήμου πίεζαν Θεσσαλονικείς βουλευτές να υπογράψουν τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Μετά την ανακίνηση του θέματος ο κ.Καπόν έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Υπέρ της παραίτησης του κ.Καπόν είχε ταχθεί, μόνος ο κ.Κουράκης, μιλώντας για ασυμβίβαστο, ενώ οι υπόλοιποι παρόντες αντιδήμαρχοι, είχαν πει ότι καλύπτονται από τις εξηγήσεις του συναδέλφου τους.
Μετά από τη στάση αυτή, ο κ.Καπόν βγήκε σε ανοιχτή ρήξη με τον κ.Κουράκη, αποδίδοντας χθες σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη το όλο θέμα στην προσπάθεια για ενίσχυση της βουλευτικής υποψηφιότητας του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού.
Όμως ο κ.Κουράκης είναι εκ των συνιδρυτών της Πρωτοβουλίας και στη δημοτική ομάδα θα έχει την πλήρη στήριξη του ετέρου συνιδρυτή, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις έκτακτες διαδικασίες που πραγματοποιεί από χθες το απόγευμα η παράταξη του κ.Μπουτάρη.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!