Με δυο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες των εργαζομένων νέκρωσαν την εβδομάδα που πέρασε οι υπηρεσίες του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας. Αφορμή οι απολύσεις των συμβασιούχων που αποτελούν σχεδόν το 50% των υπαλλήλων και καλύπτουν βασικές υπηρεσίες του ΤΕΕ.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου, καλύπτουν πάγιες ανάγκες έχοντας δουλέψει 5, 6 και 7 χρόνια και βιώνουν συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών τους. Μέσα στους 9 τελευταίους μήνες πληρώθηκαν μόνο μια φορά. Το αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας, η μη έγκριση των ενταλμάτων πληρωμών από τον πάρεδρο, που ουσιαστικά τους αφήνει και χωρίς λεφτά και χωρίς δουλειά.
«Είναι συνάδελφοί μας που έχουν συνδεθεί με το ΤΕΕ ως άνθρωποι, όχι μόνο ως εργαζόμενοι, αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή τους μέσα στο επιμελητήριο», λέει χαρακτηριστικά στο Δρόμο ο Κώστας Αβραμίδης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΕΕ. «Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρ. Σπίρτζης, δυστυχώς αιρετός, τους απαξιώνει, τους κοροϊδεύει».
Είναι χαρακτηριστικό ότι 38 από τους συμβασιούχους έχουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για να γίνουν «αορίστου χρόνου», έχει εκδοθεί ακόμα και εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, αλλά η διοίκηση του ΤΕΕ αρνείται να τους μετατρέψει τη σύμβαση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η διοίκηση πιέζει και τους μόνιμους να μετακινηθούν σε θέσεις συμβασιούχων που απεργούν και τους απειλεί με διώξεις. «Η απόφαση για τις απεργίες πάρθηκε μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων», υπογραμμίζει ο κ. Αβραμίδης. Και οι διαθέσεις έθεσαν επιτακτικά αιτήματα, όπως η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους, καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να σταματήσουν οι εκφοβιστικές ΕΔΕ, που στήνει η διοίκηση του ΤΕΕ.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!