Η λύση η οποία – όπως δείχνουν τα πράγματα – θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στις επιλογές για το καλοκαίρι είναι αυτή του κάμπινγκ

Είναι πραγματικά θλιβερό να μην έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις διακοπές. Η λύση, η οποία -όπως δείχνουν τα πράγματα- θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στις επιλογές για το καλοκαίρι είναι αυτή του κάμπινγκ. Από την Θράκη μέχρι τη Κρήτη, από την Κω μέχρι την Κέρκυρα εκατοντάδες χώροι για τη σκηνή σας μπορούν να σας φιλοξενήσουν σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές. Ανάλογα με την χρονική περίοδο, τις παροχές και τη σκηνή, το κόστος ανά ημέρα αρχίζει από τα 7 ευρώ το άτομο και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20.
Από τα θετικά του κάμπινγκ, πέρα της σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, πλήρους απελευθέρωσης από το «σύγχρονο» τρόπο ζωής, είναι και η παρέα, οι φιλίες που αναπτύσσονται πολύ πιο εύκολα από τη διαμονή σε δωμάτιο ή ξενοδοχείο. Η επιστροφή, λοιπόν, στη παρέα, στη συζήτηση, στο διάβασμα, τη μουσική και τα πάρτι στη παραλία, είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του είδους των διακοπών.
Εξοχική κατοικία φίλων, συγγενών: Όπως διαβάσατε και πιο πάνω, στην έρευνα της Κάππα Research, αυτή η επιλογή, εκτός από δημοφιλής εξασφαλίζει και το καθημερινό κόστος των δωματίων. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα να ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα σε ταβέρνες ή εστιατόρια.
Διακοπές στην πρωτεύουσα! Ακόμη, όμως, κι αν η επιλογή του κάμπινγκ είναι εκτός των δυνατοτήτων σας, η Αθήνα, τους μήνες του καλοκαιριού μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας για ξεκούραση. Από την επιλογή της δημόσιας πισίνας μέχρι και την ελεύθερη παραλία του Ελληνικού, από τα φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Αθήνα μέχρι και το διάβασμα των αγαπημένων σας βιβλίων. Ξεκούραση θα προσφέρουν και αυτές οι δραστηριότητες.
Για το τέλος αφήσαμε το «παράνομο» ελεύθερο κάμπινγκ. Μια πρόταση κόντρα στις «βιομηχανοποιημένες» διακοπές, η οποία μπορεί να αναπτύξει με καλύτερους όρους σήμερα ένα νέο κίνημα. Ένα κίνημα που θα διεκδικήσει ξανά το δικαίωμα στην ξεκούραση και το δικαίωμα στη χρήση των παραλιών. Το ελεύθερο κάμπινγκ σίγουρα μπορείτε να το δοκιμάσετε σε Γαύδο και Γαϊδουρονήσι.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!