Ομαδική πτώση χωρίς πάτο!

Εάν δεν συνδεόταν με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο, θα γελούσαμε μέρες με το μπουλούκι που ονομάζεται κυβέρνηση. Δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλδημοκράτες και νεοφασίστες πολιτικοί από τα μπάζα της νομενκλατούρας, κατ’ εξοχήν εκφραστές της χρεοκοπίας, αναλαμβάνουν εξ αδιαιρέτου να ολοκληρώσουν τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της Ελλάδας. Επιτέλους, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Οι πατριώτες του ΛΑΟΣ με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις με τον Παπουτσή, ομόδοξοι πλέον, βάζουν φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές τους κατ’ εντολήν των τοκογλύφων εκποιώντας ό,τι απέμεινε από το δημόσιο πλούτο και την εθνική κυριαρχία.
«Τα άλλοτε υπερήφανα ευρωπαϊκά έθνη προετοιμάζονται ουσιαστικά να παραδώσουν την εξουσία στην Ernst & Young», γράφει ο R. Shrimsley στους Financial Times! Οι εθνικόφρονες που κατακεραύνωναν τους άλλους για ενδοτικότητα με το όνομα της Μακεδονίας, ανέλαβαν να παραδώσουν τη χώρα ολόκληρη στους Γερμανούς και τους Γάλλους για μια χούφτα δισεκατομμύρια! «Μπορεί να στερούνται δημοκρατικής εντολής, αλλά έχουν φανταστική αποδοχή στη Φρανκφούρτη…», συμπληρώνει ο ίδιος.
Ο Μακεδόνας Μαγκριώτης υφιστάμενος του Βορίδη και ο σοσιαλιστής Σκανδαλίδης προϊστάμενος του Ροντούλη! Ομοτράπεζοι, ο Πάγκαλος και ο Παπαϊωάννου με τους ακροδεξιούς κρυπτοχουντικούς!
Μια βδομάδα διαπραγματεύσεων και μαγειρεμάτων έδωσε αυτό το άθλιο σύμφυρμα, αλλά επιβεβαίωσε την πλήρη εξομοίωση των κομμάτων εξουσίας και παραεξουσίας. Έπεσαν οι μάσκες, συμφώνησαν πανηγυρικά και επιτίθενται στην κοινωνία με ένα πνεύμα και ένα σώμα.
Ακόμα και Τα Νέα που στηρίζουν το μνημόνιο, βγήκαν με κεντρικό τίτλο «Οπερέτα!», όπως και η «Ελευθεροτυπία» την ίδια μέρα!
Με τρεις υπουργούς και έναν υφυπουργό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να μην αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός κανενός από τα τρία κόμματα και για να αλληλοπαρακολουθούνται, αφού εκεί είναι πολλά τα λεφτά!
Ποιος, όμως, το φανταζόταν ότι η ακροδεξιά που βγήκε κακήν κακώς από το Πεντάγωνο το 1974, μετά την προδοσία της Κύπρου, θα έμπαινε ξανά στον ευαίσθητο χώρο του στρατού με τις ευλογίες του Κοινοβουλίου και με την υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας!
Το μόνο ευχάριστο είναι ότι γλιτώσαμε από την αποκρουστική παρουσία του Καστανίδη, του Μπεγλίτη και του Μόσιαλου στα τηλεπαράθυρα, αν και είναι σίγουρο ότι κανένας πολίτης δεν θα τους ξεχάσει για το έργο τους και δεν θα παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του! Όπως και να έχει, τώρα ο θίασος όχι μόνο έγινε πιο ποικίλος, αλλά απέκτησε και μαζορέτες!

Στέλιος Ελληνιάδης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!