Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, έπειτα από τις φήμες που θέλουν τον δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαίδη, να αναλαμβάνει σύμβουλος προγράμματος στο κρατικό κανάλι.

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι που γνωρίζουν αρκετά καλά τον κ. Νικολαίδη, η θέση αυτή αντιστοιχεί επί της ουσίας σε τοποτηρητή της ΝΔ, μεσα στη Στρατού, κάτι που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν.
Ο κ.Νικολαίδης αφού φλέρταρε με διάφορες θέσεις στην κρατική μηχανή το προηγούμενο διάστημα, αποφασίστηκε με εντολή Μουρούτη, όπως μαθαίνουμε, να τοποθετηθεί σε θέση συμβούλου στην ΕΡΤ3, με μισθό μάλιστα που ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.
Και αν η τοποθέτηση πολιτικών προσώπων σε καίριες κρατικές θέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αποτελεί πάγια πρακτική, η περίπτωση του Δημοσιογράφου Χρήστου Νικολαίδη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, σε τέτοιο βαθμό που ο δημοσιογραφικός κόσμος της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ήδη σε θέση μάχης.
Ο κ.Νικολαίδης έχει ένα… βαρύ βιογραφικό. Είναι ο δημοσιογράφος που πέρασε ξανά επι Καραμανλή από την ΕΡΤ3 και αποχώρησε με απόφαση του Νεοδημοκράτη Σπηλιόπουλου. Είχε προηγηθεί η διαγραφή του από την ΕΣΗΕΜ-Θ για μερικούς μήνες, με την κατηγορία της λογοκρισίας, καθώς «έκοψε» τη μετάδοση ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως διευθυντής ειδήσεων. Ο κ.Νικολαίδης βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια μάλιστα με την ΕΡΤ3, αλλά προσλαμβάνεται ξανά.
Παράλληλα ο κ.Νικολαίδης είναι ο υπεύθυνος τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μόνιμος υπάλληλος στην τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων, εργαζόμενος στην TV100 επί Παπαγεωργόπουλου και προνομιακός συνεργάτης  του ακροδεξιού blog taxalia.
Όπως είναι φυσικό ο γαλάζιος δημοσιογράφος έχει αφήσει το στίγμα του στο κρατικό κανάλι και οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους, εμφανίζονται έτοιμοι να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το σκανδαλώδη διορισμό του στελέχους της ΝΔ, υπερασπιζόμενοι ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια τηλεόραση.
Μάλιστα σε blog και sites έφτασε μια επιστολή εργαζόμενου στην ΕΡΤ3 στην οποία αποτυπώνεται η «αίσθηση» που προκαλεί η τοποθέτηση του κ.Νικολαίδη στο κρατικό κανάλι.
Ο κ.Νικολαίδης ήδη έκανε την εμφάνισή του στα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ3 και αναμένεται με το νέο έτος να αναλάβει καθήκοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τυπικό σκέλος του διορισμού του, ο δημοσιογράφος αποτελεί πρόταση του Γενικού Διευθυντή του τρίτου καναλιού, Κώστα Μπλιάτκα.

Λ.Αρβ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!