Αρχική στήλες εν τέλει Τη χώρα μας πίσω…

Τη χώρα μας πίσω…

Του Τάσου Γιακουμή. «Θα πάρετε όλα τα λεφτά σας πίσω», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουγκ στις 22/8 ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στους Γερμανούς και άλλους πιστωτές της χώρας. Στις 23/8, στη γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ ανακοίνωσε την πώληση ελληνικών βραχονησίδων.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν, εξοφλήθηκε ομόλογο στην ΕΚΤ αξίας 3,2 δισ. ευρώ στο άρτιο, χωρίς κούρεμα, ενώ είχε μεταφερθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο 70% της αξίας του ως «σκουπίδι» στην ΕΚΤ πριν από λίγους μήνες. Καθαρό τοκογλυφικό κέρδος περί τα 900 εκατ. ευρώ για το ένα μόνο μέλος της τρόικας εξωτερικού, κι αυτά μόνο από ένα ομόλογο. Αν προσθέσουμε και τα 68 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι έχει κερδίσει η Γερμανία από την κρίση στην Ευρωζώνη τα τελευταία δυόμιση χρόνια θα καταλάβουμε πως δεν πρόκειται για επιστροφή χρωστούμενων, αλλά για καραμπινάτη ληστεία, στην εξέλιξη της οποίας μάλιστα το… θύμα προσφέρει ακόμα και νησιά στους θύτες.
Όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ότι οι κατοχικοί πρωθυπουργοί, οι δωσίλογοι του ’41-’44, ήταν πιο προσεκτικοί και πιο «ευαίσθητοι» από τον τρικομματικό συρφετό που κυβερνάει τη χώρα στο όνομα των διεθνών τοκογλύφων. Είχαν ψελλίσει προς τ’ αφεντικά τους, τους ναζί, και κάποιες λεκτικές διαμαρτυρίες για την παράδοση της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στους Βουλγάρους φασίστες.
Τούτοι εδώ έχουν ανάγει το «πάρτα όλα» σε πολιτική μαγκιά. Βγαίνουν κι από πάνω και λένε ότι ξεπουλάν τη χώρα για να τη σώσουν, διαλύουν το ΕΣΥ για να επιβιώσει ο άρρωστος, καταργούν τις συντάξεις για να εξοικονομήσουν χρήματα για τους ανέργους που γεννά η πολιτική τους. Μιλούν για κρατικό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και παραδίδουν την ΑΤΕ και την αγροτική γη σε έναν αμιγή εκπρόσωπο του κρατικοδίαιτου διεθνούς «ραντιερισμού», οδηγώντας τη χώρα σε επισιτιστική κρίση και τους αγρότες στη δουλοπαροικία. Καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή του «απεχθούς» ταβερνιάρη της Ύδρας και αφήνουν τη Χόχτιφ («Ελ. Βενιζέλος») να μην πληρώνει ΦΠΑ, τους εφοπλιστές να αρνούνται δημόσια να πληρώσουν τον οποιοδήποτε ελάχιστο φόρο που οφείλουν στα χαρτιά, τη Siemens να καθαρίζει τα πολλά δισ. που μας χρωστάει με μερικά εκατ. ευρώ που θα στραφούν σε προγράμματα κατά της… διαφθοράς. Αν μη τι άλλο, το κυνικό τους χιούμορ είναι επιτυχημένο.
Μετατρέπουν τη χώρα σε χωματερή ανθρώπινων ψυχών, που κυνηγιούνται με βία από αυτούς που τους εγκλώβισαν στη χώρα μας με τις υπογραφές τους για να επιδείξουν έργο.
Προβοκάτσια, φασιστικές συμμορίες που πλέον χρηματοδοτούνται άμεσα από το κράτος, μέσω της Βουλής, πατώντας στα φοβικά σύνδρομα που εντέχνως καλλιέργησαν με τις πολιτικές τους.
Παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, διάλυση του αμυντικού μηχανισμού της χώρας, εξάρτηση από τις διαθέσεις του ξένου παράγοντα, διάλυση της κοινωνικής συνοχής και αποχαύνωση των συνειδήσεων. Αγριανθρωπισμός και εγκατάλειψη.
Είναι αδέξιοι και πολύ βιαστικοί. Και γι’ αυτό θα την πατήσουν. Έχουν επιστρατεύσει όλα τους τα μέσα για να εφαρμόσουν την ελληνική εκδοχή του δόγματος του σοκ, αλλά είναι πολύ ραγιάδες και θλιβεροί αντιγραφείς για να ολοκληρώσουν το έργο που τους ανέθεσαν.
Η ελληνική κοινωνία είναι σαν τη νηνεμία πριν από τη θύελλα. Ο εφιάλτης του Στουρνάρα, που δήλωσε, υποθέτουμε μεταφορικά, «δεν θέλω να κρεμαστώ στην Πλατεία Συντάγματος», θα στοιχειώσει όλο το σάπιο πολιτικό προσωπικό. Μεταφορικά…
Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Θα ανατραπούν.
Τη χώρα μας πίσω, λοιπόν!
* Ο Τάσος Γιακουμής είναι γιατρός του ΕΣΥ, μέλος του Γ.Σ.
της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

 

Σχόλια

Exit mobile version