Αρχική στήλες Τηλεόραση από τους Πολίτες

Τηλεόραση από τους Πολίτες

Με χρηματοδότηση μόνο από το κοινό, χωρίς διαφημίσεις, χορηγούς, κρυφές ή φανερές επιδοτήσεις και χωρίς εργοδότες που περιμένουν να κερδίσουν από άλλες μπίζνες, με καθαρούς λογαριασμούς και με διαφορετική ματιά στην τοπική επικαιρότητα ξεκίνησε στην Κρήτη η Τηλεόραση από τους Πολίτες.

Πρόκειται για ένα νέο πείραμα στην «τηλεοπτική» κάλυψη των ειδήσεων από τα μέλη της ομάδας παραγωγής που δημιουργούν ρεπορτάζ με βίντεο, δίνοντας το λόγο στους ανθρώπους του νησιού οι οποίοι δεν «παίζουν», συνήθως, στα τοπικά ή τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Στα βήματα του Debtocracy
Όλα τα ρεπορτάζ δημοσιεύονται στη σελίδα www.politestv.gr και διανέμονται προς χρήση και αναπαραγωγή χωρίς πνευματικά δικαιώματα, παρά μόνο με υποχρέωση αναφοράς της πηγής. Ακολουθώντας τα βήματα της ομάδας του Debtocracy, το νέο εγχείρημα φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την οικονομική στήριξη και κάλυψη των εξόδων της παραγωγής. Μόνο που στην περίπτωση αυτή φτιάχνεται περίπου εξ αρχής ένα ολόκληρο Μέσο Ενημέρωσης με συνεργάτες σε όλη την Κρήτη αλλά και την Αθήνα, για την ανάδειξη θεμάτων τοπικού αλλά εν τέλει και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Οι συνεισφορές γίνονται μέσω donation (paypal) ή μέσω απευθείας καταθέσεων σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ στο τέλος κάθε μήνα δημοσιεύεται πλήρης απολογισμός εσόδων-εξόδων.

Τα πρώτα θέματα
Στα πρώτα θέματά της η Τηλεόραση από τους Πολίτες δίνει το λόγο στους ψυχολόγους της Κλίμακας για το πολύ σοβαρό ζήτημα των αυτοκτονιών, ειδικά στην Κρήτη, και μιλά με έναν στρατιώτη που καταγγέλλει τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε στρατόπεδο της Κρήτης, την περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων. Συναντά μια κάτοικο της Αρτέμιδας, κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που εξηγεί πώς θα αλλάξει η ζωή στο Καστέλι Ηρακλείου αν κατασκευαστεί ένα αντίστοιχο έργο και στέκεται με επιφύλαξη απέναντι στον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης που λέει ότι πρέπει να πάρουμε το περιβαλλοντικό ρίσκο της εξόρυξης πετρελαίου για να δώσουμε δουλειά στους άνεργους της Ελλάδας.

Και Βιντεοθήκη
Εκτός από τα πρωτογενή ρεπορτάζ της ομάδας παραγωγής, στην Τηλεόραση από τους Πολίτες συλλέγονται και αναδημοσιεύονται ντοκιμαντέρ, έρευνες και ρεπορτάζ άλλων δημιουργών που κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο και έχουν σχέση με την Κρήτη, με σκοπό τη δημιουργία ενός αρχείου βίντεο για το νησί και τους ανθρώπους του.

Ομάδα παραγωγής
Στην ομάδα παραγωγής συμμετέχουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί τηλεόρασης από την Κρήτη και την Αθήνα, αλλά και άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς- επιστημονικούς χώρους. Η σύνθεσή της είναι: Αλέξανδρος Αριστόπουλος, Χαρά Βηλαρά, Γιάννης Βλάχος, Νίκος Δαλαμάγκας, Μάριος Διονέλλης, Ανδρέας Κουλάτσογλου, Νεκταρία Μαυρουδή, Κωστής Νικολόπουλος, Σίσσυ Παπαδογιάννη, Νίκος Σαράντος, Δημήτρης Σφακιανάκης, Μαρία Ψαρά.

www.politestv.gr
e-mail: editors@politestv.gr
Τηλ.: 2815-003837
Κιν.: 6986-176010</p>

Σχόλια

Exit mobile version