Ενίσχυση και κλιμάκωση των αγώνων εντός και εκτός Βουλής.

Το πολιτικό της πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια με τα οποία συμμετέχει στις εκλογές παρουσίασε την Πέμπτη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, τόνισε πως «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς μία ακόμη κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά να αξιοποιήσει την παρουσία της και στο Κοινοβούλιο για την ενίσχυση και την κλιμάκωση των αγώνων». «Το μήνυμά μας», είπε, «δεν είναι μόνο εκλογικό. Απευθύνεται προς τον κόσμο της εργασίας και λέει: “Κάντε τη δική σας Ανταρσία”. Η συμμετοχή μας στις εκλογές σημαίνει πως επιλέγουμε να δώσουμε τη μάχη ακόμα και στο γήπεδο του αντιπάλου. Και εκεί, εκτός έδρας, πάμε για το “διπλό”».
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, υπογράμμισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απλώς μια αντιμνημονιακή δύναμη αλλά «προτείνει ένα συνολικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του καπιταλισμού. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά. Το γρανάζι δεν το κινούν αυτοί, αλλά οι εργαζόμενοι». Ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, τόνισε πως «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή θα σημαίνει όχι απλώς ότι θα υπάρχει αντικαπιταλιστική παρουσία μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως ότι θα υπάρχουν βουλευτές έξω από τη Βουλή, μέσα στην πλατεία Συντάγματος που θα παλεύουν για την ανατροπή των νόμων». «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ», συνέχισε, «είναι η δύναμη που είπε καθαρά από την αρχή: Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές, παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους. Υπάρχει άλλος άμεσος δρόμος να σωθούν οι εργαζόμενοι ο μονόδρομος της ανατροπής. Απέναντι στους εκβιασμούς για το ευρώ, εμείς λέμε καθαρά ρήξη με την ΟΝΕ, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απέστειλε επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η οποία καταλήγει: «Αποφάσισα να αποδεχτώ την άκρως τιμητική για μένα πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλοντας με την υποψηφιότητά μου αυτή να την ενισχύσω ολόπλευρα και ολόψυχα ως τη δύναμη εκείνη που ανταποκρίνεται με την μεγαλύτερη συνέπεια στα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, να την ενισχύσω ως την τη πιο συνεπή, αγωνιστική, μετωπική, αδογμάτιστη, αγνή, αριστερή δύναμη».
Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέους, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κ.λπ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Ρούσης και Σπύρος Μαρκέτος, η Γιάννα Σακελλαρίου συνδικαλίστρια στο ΔΟΛ, ο ηθοποιός Κίμων Ρηγόπουλος, ο Σάββας Ψάλτης από το κίνημα τυφλών, η συνδικαλίστρια Σύλβια Κοιλάκου και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, Μαρία Στύλλου, Αλέκος Βερναρδάκης και Γιάννης Φελέκης.
Σε Αθήνα και Πειραιά, μεταξύ των υποψηφίων είναι και οι Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Φλώρα Παπαδέδε, συνδικαλίστρια της ΔΕΗ, Νίκος Γουρλάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στον αερολιμένα Αθηνών, Αντώνης Δραγανίγος, μέλος Δ.Σ. εργαζομένων ΜΟΔ. Επίσης, οι πανεπιστημιακοί Παναγιώτης Σωτήρης, Τίνα Ζορμπαλά και Σπύρος Σακελλαρόπουλος και οι δημοσιογράφοι Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Κώστας Σαρρής, Κατερίνα Θωίδου, Τάσος Αναστασιάδης και Γιώργος Δελαστίκ.

Τ.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!