Στόχος το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του «Αγία Σοφία».

Ο υπουργός Υγείας κ.Λοβέρδος αρχικά «συγχώνευσε» την Ειδική Καρδιοχειρουργική Μονάδα με τη Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πράξη αδιανόητη πρακτικά και επιστημονικά. Ούτε το προσωπικό μίας μονάδας εντατικής θεραπείας χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση μπορεί να ανταπεξέλθει στα απολύτως ιδιαίτερα και περίπλοκα στον χειρισμό τους καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ούτε επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η από κοινού νοσηλεία τους με παθολογικούς ασθενείς, με προφανέστερο κίνδυνο τη μετάδοση λοιμώξεων. Έτσι δια της συγχώνευσης ο στόχος δεν ήταν άλλος από το κλείσιμο ενός μοναδικού, νευραλγικού και εξειδικευμένου κέντρου με πανελλαδική αναφορά. Ποιο το αποτέλεσμα; Να «ρέουν» τα περιστατικά προς το «Ωνάσειο» και το «Μητέρα» ώστε να υλοποιείται το μεγάλο όραμα της αγαστής «συνεργασίας» του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα! Εδώ αποδείχτηκε πανηγυρικά τι βαφτίζεται «συνεργασία» και ποιο μέλλον προαλείφεται για την Υγεία όσο ολοκληρώνονται οι χειρουργικές παρεμβάσεις των ιθυνόντων του ΔΝΤ και των εγχώριων υπαλλήλων τους. Βέβαια επειδή οι γιατροί του «Αγία Σοφία» δεν σιώπησαν αλλά κατήγγειλαν δημοσίως τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ο υπουργός τους συκοφάντησε χυδαία και τους απείλησε χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. «Αν μπορούσα να τους είχα απολύσει, θα το είχα κάνει», δήλωσε στη Βουλή αναφερόμενος στην «προκλητική συμπεριφορά γιατρών της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων ‘Αγία Σοφία’, οι οποίοι μεταφέροντας τις προσωπικές τους διαφορές εντός των χειρουργείων δεν δίσταζαν να αφήνουν παιδιά σε νάρκωση, τα οποία όταν ξυπνούσαν δεν είχαν χειρουργηθεί». Με ακαριαίες διαδικασίες οι δύο γιατροί καρδιοχειρουργοί παραπεμφθήκαν σε πειθαρχικό και αναστολή άσκησης καθηκόντων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε: «Ούτε στις χειρότερες δικτατορίες δεν καταδικάζουν κάποιον χωρίς να του ζητήσουν – έστω για τα μάτια του κόσμου- να απολογηθεί. Κι όμως, στο ΕΣΥ του συνταγματολόγου Α. Λοβέρδου θέτουν επιστήμονες σε αργία και τους δρομολογούν με συνοπτικές διαδικασίες για το πειθαρχικό συμβούλιο αναπολόγητους, σε μια επίδειξη ισχύος και ακραίας πολιτικής χυδαιότητας. Οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία διασύρθηκαν με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο από τον υπουργό Υγείας στη Βουλή και σήμερα ανέλαβαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παπασάββας και ο γνωστός από ανάλογα κατορθώματα Α. Μουσιώνης να παίξουν το ρόλο του εκτελεστικού αποσπάσματος. Δεν πρέπει να μείνει έτσι αυτή η ακραία επίδειξη καταστολής και εκφοβισμού.».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των καρδιοχειρουργών, επιμελητών Α’ ΕΣΥ, Αντώνη Καλλικούρδη και Γιώργου Καλαβρουζιώτη: «Με μεγάλη έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε στα ΜΜΕ τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου. Δυστυχώς όμως για αυτόν και ευτυχώς για τους μικρούς μας ασθενείς, αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ! Σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία ΕΔΕ ως τώρα, δεν έχουμε λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουμε κληθεί να απαντήσουμε σε καμία ερώτηση. Μήπως σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών;»

Δ.Υ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!