Του Μάριου Διονέλλη. Κάθε εβδομάδα φτιάχνεται και από ένα μέτωπο. Και κατά μία διαβολεμένη σύμπτωση όλα είναι κατά του Μνημονίου.

Οι δημιουργοί τους εξαγγέλλουν ότι θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ενότητα μπροστά στην καταιγίδα. Και καλούν σε πανστρατιά μέσα από το δικό τους μέτωπο.
Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι έχουν χαλάσει όλων τα τηλέφωνα και από κακή τύχη δεν άκουσαν ή δεν έμαθαν ο ένας για το μέτωπο που έφτιαξε μόλις λίγες μέρες πριν ο άλλος.
Και μετά αρχίζει η πρώτη μάχη κάθε μετώπου, να απορροφήσει στους κόλπους του τα υπόλοιπα, ή τουλάχιστον ένα από τα υπόλοιπα.
Σοβαρευτείτε. Όλοι.
Χασκογελούν οι Monty Pythons μέσα από τα κουτιά των dvd όποτε περνώ από μπροστά τους στο ράφι. Ψιθυρίζουν πίσω απ’ την πλάτη μου τους διαλόγους από την ταινία Η ζωή του Μπράιαν.
Σας αντιγράφω με πρόχειρη μετάφραση από εκεί:

– Είστε το Ιουδαϊκό Λαϊκό Μέτωπο;
– Άντε γαμήσου..
– Τι;
– Είμαστε το Λαϊκό Μέτωπο της Ιουδαίας
– Μπορώ να μπω κι εγώ στο μέτωπο;
– Όχι
– Μα μισώ τους Ρωμαίους περισσότερο από τον καθένα
– Είσαι σίγουρος;
– Μα ναι, μισώ τους Ρωμαίους πραγματικά
– Εντάξει, εντάχθηκες. Άκου όμως… οι μόνοι που μισούμε περισσότερο από τους Ρωμαίους είναι αυτοί στο γαμημένο Ιουδαϊκό Λαϊκό Μέτωπο. Και αυτοί στο Ιουδαϊκό Λαϊκό Μέτωπο Ελευθερίας αλλά και αυτοί του Παλλαϊκού Μετώπου Ιουδαίας. Είναι διασπαστές…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!