Σε ανοιχτή συζήτηση για το Alter Summit στην Αθήνα, καλεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου (7.30 μμ, στο κηπάκι Τσαμαδού 12, Εξάρχεια) η οργανωτική επιτροπή.

Η συζήτηση είναι ενημερωτικού χαρακτήρα για το μεγάλο πανευρωπαϊκής εμβέλειας γεγονός που πρόκειται να οργανωθεί στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου (ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ).
Οι προετοιμασίες γι’ αυτή την Ευρωπαϊκή Συνέλευση Κοινωνικών Κινημάτων βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή 100 οργανώσεων από 20 χώρες από όλη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική συνέλευση του Alter Summit στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Από πλευράς ελληνικής οργανωτικής επιτροπής συμμετείχαν 7 εκπρόσωποι που προσπάθησαν να οργανώσουν τις συνεργασίες με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κινήματα για κάθε θέμα. Το στοίχημα για την ελληνική οργανωτική επιτροπή είναι μια άρτια διοργάνωση τον Ιούνιο.
Στη συνέλευση του Ζάγκρεμπ υιοθετήθηκε το Μανιφέστο των Ευρωπαϊκών Λαών μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις από όλα τα παρόντα κινήματα, το οποίο και θα δημοσιευθεί άμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Το μανιφέστο αυτό θα παρουσιαστεί στην Αθήνα σε γιορταστική εκδήλωση, στις 7 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ., με ομιλίες, βίντεο, χαιρετισμούς. Στην εκδήλωση αυτή αναμένονται πολλές χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, κοινότητες μεταναστών καθώς και εκατοντάδες αντιπρόσωποι από τις 200 ευρωπαϊκές οργανώσεις που έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, αλλά και ακτιβιστές και ακτιβίστριες από νέα ευρωπαϊκά κινήματα. Επίσης, θα υπάρξουν εκδηλώσεις τύπου καραβανιού την προηγούμενη της εκδήλωσης εβδομάδα, σε Γαλλία, Ιταλία, Φρανκφούρτη, Βιέννη, και αλλού.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν περισσότερες από 50 κοινωνικές οργανώσεις, δίκτυα αλληλεγγύης, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ και κοινωνικά κινήματα, ενώ ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός και έχουμε καθημερινά νέες εγγραφές.
Το πρόγραμμα των θεματικών συναντήσεων της συνόδου βαίνει προς οριστικοποίηση, ενώ η ευρωπαϊκή συνάντηση θα κλείσει με μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιουνίου το απόγευμα, με θέμα την αντίσταση στα μέτρα λιτότητας και τη φασιστική απειλή.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο altersummit2013.blogspot.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!