Σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί της τηλεόρασης μέσα από την Ένωση Τεχνικών αλλά και του ραδιοφώνου, βρίσκονται σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Και οι δυο Ενώσεις προσέφυγαν στον ΟΜΕΔ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας διεκδικώντας αυξήσεις και απαιτώντας καμία απόλυση εργαζομένου σε περίοδο κρίσης.

Οι ιδιοκτήτες όχι μόνο αρνούνται να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά απειλούν με μαζικές απολύσεις, συρρικνώσεις και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης προκήρυξε για μεθαύριο απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς, απεργία που θα γίνει αν δεν βρεθεί λύση στον ΟΜΕΔ. Η απάντηση των καναλιών συμπυκνώνεται στην αντίδραση της διοίκησης του Star. Με απειλητική διάθεση ανακοινώνει την απομάκρυνση όλων των εξωτερικών συνεργατών, τη μετακίνηση προσωπικού σε άλλες ειδικότητες, την κατάργηση των τηλεοπτικών συνεργείων, προαναγγέλλει την κατάργηση της σύμβασης, διαλύοντας τα συνεργεία και δίνοντας την κάλυψη γεγονότων μόνο σε μια κάμερα.

Η μάχη των τεχνικών είναι κρίσιμη και δυστυχώς ο κλάδος των δημοσιογράφων δεν (ή κάνει πως δεν) έχει πάρει μυρωδιά για ό,τι πραγματικά συμβαίνει.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!