Ο Σύλλογος αποκαλύπτει τις αντεργατικές πρακτικές της ICAP GROUP

Σε μια περίοδο συνεχούς εργασιακής αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αλλά και πολυδιάσπασης των εργαζομένων, ένας από τους επισφαλέστερους κλάδους, οι ενοικιαζόμενοι του τραπεζικού τομέα, προχωρά σε συνδικαλιστική οργάνωση. Ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα θέτει ως στόχο τη συσπείρωση όλων των δανειζόμενων υπαλλήλων στο χώρο των τραπεζών, για να αποκτήσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγο και φωνή στην εφαρμογή αποφάσεων που καθημερινά λαμβάνονται ερήμην τους.
Η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου καλεί όλους όσοι εργάζονται με αυτό το καθεστώς, να συσπειρωθούν γύρω από το σύλλογο για να «αντιδράσουμε σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι για να προλάβουμε ό,τι χειρότερο προωθείται πλέον, διεκδικώντας τα αυτονόητα και την αξιοπρέπειά μας». Παράλληλα, ζητά την αλληλεγγύη των μόνιμων υπαλλήλων και των σωματείων στις τράπεζες, της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ, να πάρουν θέση και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα τους.
Ο Σύλλογος ξεκίνησε, μάλιστα, δυναμικά τη δράση του οργανώνοντας μια πρώτη συνάντηση σε χώρους εργασίας, κάνοντας την αρχή από συγκεκριμένες διευθύνσεις της Εθνικής Τράπεζας.
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, κατακεραυνώνει τις πρακτικές που ακολουθεί ο όμιλος της ICAP, που ως εργοδότης εκατοντάδων εργαζομένων (μέσω της ICAP Outsourcing Solutions) τους οποίους επινοικιάζει σε επιχειρήσεις και ενώ καυχιέται ότι σε περίοδο κρίσης αύξησε τα κέρδη του απασχολώντας τους, δεν διστάζει να καταστρατηγεί βίαια και μονομερώς τις συμβάσεις εργασίας τους.
H εταιρία, που είναι ο βασικός συνεργάτης τραπεζικών κολοσσών όπως η Εθνική Τράπεζα, προχώρησε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε διπλή (και μάλιστα μονομερή όπως αποδεικνύεται για μεγάλο μέρος των εργαζομένων) αλλαγή των συμβάσεων εργασίας, καταργώντας βασικά επιδόματα θέσης, και πρακτικά πετώντας «στον κάλαθο των αχρήστων» την οικεία κλαδική σύμβαση. Ήδη εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Μ.Ε.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!