Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων: “Αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους”
Αντίβαρο στη ρητορική του «τεμπέλη και αναποτελεσματικού Έλληνα, που πρέπει να συνετιστεί», και ελπιδοφόρο δείγμα μιας άλλης Ευρώπης, όχι της Ε.Ε., αλλά της αλληλεγγύης, αποτελεί η εξαιρετική πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων να καλέσει στη χώρα Έλληνες εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η μπροσούρα ενημέρωσης για την «Περιοδεία αλληλεγγύης τον Αύγουστο», μια και έτσι ονόμασαν οι Γερμανοί συνδικαλιστές την ωραία πρωτοβουλία τους: «Η κατάσταση στη Νότια Ευρώπη είναι πλέον αδιανόητη. Εδώ και δύο χρόνια, η Ελλάδα αναγκάζεται να προβεί στις εντονότερες περικοπές, που έχει κάνει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα. Οι επιπτώσεις είναι δραματικές για τους ανθρώπους. Μείωση του ελάχιστου μισθού, συντάξεων, μαζικές απολύσεις. Γενικά, οι μισθοί έχουν μειωθεί περισσότερο από 40%. Περισσότερα από 1.000 σχολεία έχουν απλά κλείσει. Η παροχή υπηρεσιών Υγείας δεν είναι πλέον εγγυημένη. Και ποτέ ξανά τόσοι γονείς δεν προσέφεραν τα παιδιά τους για υιοθεσία.
Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία, αλλά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ελάχιστα καλύπτουν αυτήν την πλευρά. Αντίθετα, επαινούν την πολιτική λιτότητας της Άγκελα Μέρκελ. Ως Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων, θέλουμε να αντιπαρατεθούμε. Να ενημερώσουμε για τις κρισιακές πολιτικές της τρόικας. Για αυτό, προσκαλέσαμε δύο νέες Ελληνίδες συναδέλφους μας, την Αργυρώ Μπαντουβά και την Άλκηστη Τσολάκογλου, ώστε να περιοδεύσουμε μαζί στην Έσση και τη Θουρινγκία. Θα μας ενημερώσουν για τις επιπτώσεις που έχουν επιφέρει στις εργασιακές συνθήκες και στο βιοτικό επίπεδο του λαού οι πολιτικές της τρόικας, αλλά και την πάλη εναντίον τους». Ελπιδοφόρο!
Ιταλική Δικαιοσύνη: “Αντισυνταγματικές οι ιδιωτικοποιήσεις”

Εικόνα που μόνο μακρινό όνειρο μπορεί να είναι για την εκποιούμενη Ελλάδα, αποτελεί η απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης ενάντια στις επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις. Λεπτομερέστερα, ανακηρύχθηκε ως αντισυνταγματικό, και επομένως απαράδεκτο, το άρθρο 4 του νομοθετικού διατάγματος 138 της 13ης Αυγούστου 2011, με το οποίο, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, καταπάτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και επανεισήγαγε την ιδιωτικοποίηση των τοπικών δημόσιων υπηρεσιών. Η απόφαση αυτή αποκλείει επίσης όλες τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της κυβέρνησης Μόντι. Ακόμη, η απόφαση εξηγεί σαφώς ότι το δημοψήφισμα θίγεται από το άρθρο 4, και δηλώνει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι παραβίασε το άρθρο 75 του Συντάγματος. Έτσι, επιβεβαιώνεται εντόνως η βούληση των πολιτών όπως διατυπώθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου 2011 και είναι μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Μόντι και όλες τις μελλοντικές δυνάμεις που κερδοσκοπούν με τα κοινά αγαθά. Μετά την εξαιρετική νίκη του δημοψηφίσματος που χτίστηκε από κάτω προς τα πάνω, η απόφαση της Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές και διά παντός προς όλους, ότι αυτό που 27 εκατομμύρια Ιταλοί επέλεξαν, πρέπει να τηρείται: Το νερό και οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να παραμείνουν Δημόσια.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!