Εκ περιτροπής εργασία επέβαλε, παράνομα, η εργοδοσία των Κλωστηρίων Κιλκίς, αθετώντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με το σωματείο το προηγούμενο διάστημα και προέβλεπε, επίσης, τη μη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών και ημερομισθίων των εργαζόμενων.

Ως άμεση απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας της επιχείρησης, το σωματείο των εργαζομένων κήρυξε 48ωρη απεργία, την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν καθολικά οι εργαζόμενοι των κλωστηρίων. Όπως καταγγέλεται από συνδικαλιστές του κλάδου, είναι η πολλοστή φορά που η συγκεκριμένη εταιρία επιχειρεί αναδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων.
Εντύπωση προκάλεσε, όμως, η αντίδραση της εργοδοσίας, που προσπάθησε να λειτουργήσει κανονικά την επιχείρηση, επιστρατεύοντας απεργοσπάστες. Στις προσπάθειες της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό ήρθε αρωγός και η εισαγγελία Κιλκίς, η οποία έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να συνοδέψουν τους 4 απεργοσπάστες εντός του εργοστασίου, παρά το γεγονός ότι δεν εμποδίζονταν από τους απεργούς.
Όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, το γεγονός αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά «την πλήρη ταύτιση της εργοδοσίας με τη δικαστική εξουσία και τον κατασταλτικό μηχανισμό (εισαγγελία, αστυνομία), οι οποίοι απ΄ό,τι φαίνεται ανέλαβαν «νέα καθήκοντα», με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτιση των εργαζόμενων και την καταστολή των κινητοποιήσεών τους».
Αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Παρέμβασης στο ΕΚΘ με επικεφαλής την Ντίνα Ταχταλίδου, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναπληρώτρια γραμματέα του ΕΚΘ, επισκέφτηκαν την Πέμπτη τους απεργούς εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης Κλωστήρια Κιλκίς Α.Ε. και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα τους.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης Θεσσαλονίκης «καλεί την κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η αυθαιρεσία της επιχείρησης, η οποία με την αναγκαστική επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας επιτυγχάνει, εκτός από τη δραστική μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων και τη μείωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, να σκορπά κλίμα τρομοκρατίας και πλήρους αβεβαιότητας με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μη “σηκώσουν κεφάλι” και να μην αναπτύξουν αντιστάσεις και αγώνες ενάντια στα σχέδια και της εργοδοσίας και της κυβέρνησης-τρόικας».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!