Ο Παναγιώτης Κετίκης με τα «πράσινα παπούτσια», ο Αυγουστίνος Δημητρίου με τη ζαρντινιέρα, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος από τα Δεκεμβριανά του 2008, ο Μάριος Ζέρβας με τα ράστα μαλλιά και τώρα ο Φώτης Δήμου με τη χειρουργική μάσκα…

Η καθεστωτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας υπενθυμίζει, σε όλο και πιο τακτά χρονικά διαστήματα, πως ο δρόμος της καταστολής, του ξύλου, των ψευδομαρτυριών και της φυλάκισης είναι αυτός που έχει επιλέξει για τη νεολαία. Αμέριστοι σύμμαχοι στο πλευρό της, αστυνομία και δικαιοσύνη, θεσμοί που καθημερινά εκφυλίζονται μπροστά στο «καθήκον».
Από τη Δευτέρα, 4 μέρες μετά τη σύλληψη και προσαγωγή του κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαΐου, ο Φώτης Δήμου βρίσκεται προφυλακιστέος στις φυλακές του Κορυδαλλού, για αδικήματα που ούτε κατά διάνοια είχε σκεφτεί να διαπράξει. Είναι άλλωστε το ίδιο παιδί, που στο φιλικό του περιβάλλον έχει αστυνομικούς, όπως ομολογεί η ίδια η οικογένεια του, ενώ πρόσφατα είχε δώσει και αίμα για τους τραυματίες αστυνομικούς μετά την συμπλοκή στου Ρέντη. Και τώρα του καταλογίζουν πως ήθελε να τους κάψει!
Ο ίδιος, ουσιαστικά αποχωρούσε από την πορεία, κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου, την ώρα που οι άνδρες των ΜΑΤ εφόρμησαν εναντίον των διαδηλωτών. Ένα από τα θύματά τους είναι και ο Φώτης Δήμου τον οποίο αφού ψέκασαν με χημικά, τον ξυλοκόπησαν με όποιο τρόπο βρήκαν, τον έσυραν από το «Attica» μέχρι τα Χαυτεία και τελικά τον συνέλαβαν με… δώρο μία μάσκα και ένα σακίδιο.
Η περίπτωση του 21χρονου φοιτητή, είναι ξεκάθαρα αποκαλυπτική, ακόμη και για τους πιο δύσπιστους ως προς την τακτική που ακολουθείτε για τους συλληφθέντες, έργο που δυστυχώς έζησε και ο ίδιος.
Οι καταθέσεις δύο αστυνομικών των ΜΑΤ σύμφωνα με τις οποίες ο Φώτης Δ. φορούσε ασφυξιογόνα μάσκα και έφερε σακίδιο ήταν αρκετές για να συνεχιστεί η βιομηχανία προφυλακίσεων που έχει στήσει εδώ και χρόνια η δικαιοσύνη.
Παρά τις δεκάδες αναρτημένες φωτογραφίες στο διαδίκτυο και τους τουλάχιστον 8 μάρτυρες που δηλώνουν την αθωότητά του και στους οποίους δεν επετράπη να καταθέσουν, ο 21χρονος φοιτητής κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η οικογένειά του κάνει έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να παρέχει πληροφορίες ή οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη σύλληψη του Φώτη, με επίκεντρο την παρουσία του πριν από τη σύλληψή του στην Πανεπιστημίου, καλώντας τους πολίτες να αποστείλουν οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία στο email: [email protected]. 
Λεωνίδας Σακλαμπάνης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!