Αρχική κοινωνία Συνεχίζει τον αγώνα ο Χρήστος Κορτζίδης

Συνεχίζει τον αγώνα ο Χρήστος Κορτζίδης

Ο δήμαρχος βρίσκεται στην 59η μέρα απεργίας πείνας, ο δήμος Ελληνικού κατηγορείται για στάση(!) ενώ πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις.

Σήμερα, Σάββατο 26/6, ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης βρίσκεται στην 59η μέρα απεργίας πείνας και οι κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης και στα συμφέροντα της παραλίας συνεχίζονται. Αντίστοιχα κλιμακώνεται και η επίθεση του κρατικού μηχανισμού. Από την στάση της πλήρους αδιαφορίας και της συγκάλυψης που κρατούσε ως τώρα πέρασε στην επίθεση ενάντια στους πολίτες και τον δήμο Ελληνικού που αγωνίζονται ενάντια στα παράνομα παραλιακά κέντρα.

Ο δήμος Ελληνικού καλείται να απολογηθεί για στάση, υποκίνηση σε στάση και φθορά ξένης περιουσίας. Αυτό ζήτησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, που άσκησε ποινική δίωξη εναντίον εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων του Δήμου επειδή ξήλωσαν την περίφραξη της παραλίας του Ελληνικού τον Ιούνιο του 2007.
Αντί οι κρατικές Αρχές και η κυβέρνηση να εφαρμόσουν τους νόμους και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, παίρνουν το μέρος της παρανομίας. Αντί να επανασφραγίσουν τα παράνομα παραλιακά κέντρα και να μπορέσουν επιτέλους οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, ασκούν ποινικές διώξεις στον δήμο Ελληνικού κάνοντας για ακόμα μια φορά πλάτες στα συμφέροντα της νύχτας. Ο Δήμος Ελληνικού όμως συνεχίζει τον αγώνα του. Συνεχίζει να μην πτοείται από τις απειλές των «μπράβων της νύχτας» αλλά ούτε και να τρομοκρατείται από επιθέσεις όπως ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του νυχτοφύλακα της παραλίας. Υπενθυμίζει τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και διεκδικεί να του παραχωρηθεί η διαχείριση της παραλίας.
Απαιτεί από τις κρατικές Αρχές να ασκήσουν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και να βρεθούν δίπλα του. Και ζητά να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο νυν πρωθυπουργός, η νυν υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, οι δεκάδες βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων που ήταν παρόντες στον αγώνα της Δημοτικής Αρχής του Ελληνικού το 2007.

Σήμερα, Σάββατο 26/6, ο δήμος Ελληνικού δίνει και πάλι αγωνιστικό ραντεβού έξω από τα κέντρα (στην πεζογέφυρα της Λ. Ποσειδώνος) για να μπει τέλος στην αυθαιρεσία και να πάρουν οι πολίτες όσα τους ανήκουν.

Μοτοπορεία αλληλεγγύης με πρωτοβουλία του Δρόμου
Την Κυριακή 20/6, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο δήμαρχο-απεργό πείνας, Χρήστο Κορτζίδη.
Η πρωτοβουλία στέφθηκε με επιτυχία αφού πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως και μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου έφτασε στο Σύνταγμα όπου πραγματοποίησε παρέμβαση σε συναυλία που διεξαγόταν εκείνη την στιγμή στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μουσικής. Ήταν μια κίνηση που υποδέχτηκαν θερμά οι παρευρισκόμενοι με χειροκροτήματα και κουβέντες συμπαράστασης.
Κατόπιν η μοτοπορεία συνεχίστηκε προς τον Δήμο Ελληνικού, μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και μέσα από τους δρόμους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Η υποδοχή στο δημαρχείο ήταν συγκινητική και ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην μοτοπορεία και το δήμαρχο Κορτζίδη για την προοπτική του κοινού αγώνα και την αναγκαιότητα συντονισμού των διάφορων κινήσεων ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης».

Σχόλια

Exit mobile version