Μετά την ανακοίνωση των περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, τουλάχιστον κατά 10%, ανεξάρτητα της μισθολογικής κλίμακας και την απόλυση μίας εργαζόμενης την αμέσως επόμενη στιγμή, παράλληλα με τις απολύσεις στον ιστορικό μουσικό σταθμό Μελωδία, ο όμιλος Αλαφούζου απέλυσε και τους δύο(!) ηχολήπτες που απασχολούσε για τον μουσικό σταθμό Freedom.

Τα αίτια της απόλυσης, χωρίς να διευκρινιστούν, έχουν να κάνουν «φυσικά» με την οικονομική κρίση, γεγονός που κινητοποίησε την Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) μέλη της οποίας διαδήλωσαν μαζί με άλλους εργαζόμενους των ΜΜΕ, την Τετάρτη, έξω από το κτίριο του ομίλου στο Νέο Φάληρο.
Με ένα πανό που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη την κεντρική είσοδο του κτιρίου και με σύνθημα «Χθες απολύσεις στον Μελωδία. Σήμερα στον Freedom. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του ομίλου Αλαφούζου», οι περίπου 80 συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν όχι μόνο για τις απολύσεις των συναδέλφων τους, αλλά και για το αβέβαιο μέλλον που τους περιμένει.
«Η διοίκηση του Ομίλου Αλαφούζου δοκιμάζει όλα τα νεοταξίτικα μέτρα της παγκοσμιοποίησης πάνω στους εργαζόμενούς της. Υπερεντατικοποίηση, απολύσεις, συρρίκνωση των αποδοχών και μηχανισμοί ανάσχεσης κάθε εργατικής αντίδρασης είναι καθημερινότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχοντας μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι της νεοφιλελεύθερης εργοδοτικής καθοδήγησης, παλιούς αριστεριστές των Παρισίων και αποτυχημένους πρώην διευθυντάδες των κρατικών ΜΜΕ, προσπαθεί, με πρόσχημα την κρίση που οι εργοδότες αποφάσισαν και με επίκληση τον μπαμπούλα της απόλυσης, να περάσει κάθε λογής αντεργατικό μέτρο: ελαστικοποίηση ωραρίων, περικοπή μισθών ώστε να διασφαλιστεί η ριζική περιστολή και των αποζημιώσεων, κατακρεούργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προσπαθούν να ενεργοποιήσουν φοβικά σύνδρομα ώστε να βρουν συνομιλητές δουλοπάροικους και βέβαια μακριά από τα θεσμοθετημένα όργανα των Εργαζομένων».
Στη συνέχεια και αφού γίνεται αναφορά στην υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία -τέσσερα ραδιόφωνα, τηλεόραση, εφημερίδα και internet- ζητούν από την ιδιοκτησία να ανακαλέσει τις απολύσεις: «Μαζί με τις οικολογικές ευαισθησίες καλούμε τον κύριο Αλαφούζο να αποκτήσει ευαισθησία και για τις ανθρώπινες ζωές. Δεν μιλάμε για τίποτα ιδιαιτέρως δύσκολο. Αρκεί η εφαρμογή των νόμων και η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας να παρέμβουν. Πώς εκπέμπει ο ραδιοσταθμός Freedom χωρίς τεχνικούς στο δυναμικό του;», καταλήγει με το σαφέστατο ερώτημα η ανακοίνωση, καθώς ο σταθμός συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά του…                                 
     N.T.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!