Ο Βενιζέλος συναγωνίζεται το Σαμαρά με τον Κουβέλη «παρών»

«Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», η φράση του συρμού που χρησιμοποιείται από το καθεστωτικό επικοινωνιακό σινάφι κάθε φορά που θέτει την Αριστερά στο στόχαστρο της ενοχοποίησης ως «άκρο», εδώ ταιριάζει γάντι στη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ενδοιασμούς και ενοχές προσφέρουν απροκάλυπτα στήριξη και νομιμοποίηση στην πραξικοπηματική κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο Ευ. Βενιζέλος ισχυριζόμενος πως η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, υπερακοντίζει τον εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό λόγο του Α. Σαμαρά και επαληθεύει το ΠΑΣΟΚ ως το εντελώς απαραίτητο στήριγμα της εγχώριας κυβερνητικής βιτρίνας της τρόικας.
Με την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργικού κέντρου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να φωνασκεί με απίστευτες ασχήμιες περί «συμφερόντων» και απειλές εξεταστικής κατά των «δολοπλοκιών του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως οι αμετανόητοι μες στην ενοχή τους, περνάει στην αντεπίθεση λασπολογώντας ασύστολα με εξασφαλισμένους επικοινωνιακούς σπόνσορες στη μιντιακή διαπλοκή.
Και καλά ο Βενιζέλος. Η ΔΗΜΑΡ που διαχώρισε τη θέση μετά την οδυνηρή εμπειρία της συμμετοχής στην τρικομματική συγκυβέρνηση; Γιατί τώρα επανέρχεται μόνο ως παρούσα; Αλλά μήπως κι όταν μετείχε στην κυβέρνηση, είχε διαφορετική στάση στις πιο κρίσιμες στιγμές; «Παρών» δήλωνε ο Φ. Κουβέλης και το κόμμα του, προσφέροντας πολύτιμο άλλοθι στη συνομολόγηση του εγκληματικού τρίτου Μνημονίου.
Η στάση της ΔΗΜΑΡ, λοιπόν, και τώρα δεν επιδέχεται παρερμηνειών, θα την αδικούσαν χαρακτηρισμοί περί «ακροβασιών». Παρά τους διαγκωνισμούς με το «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ και τους 58 υπογράφοντες, για το ποιος, πώς και πόσο θα διαμοιράσει και θα μπαλώσει τα ρετάλια της Κεντροαριστεράς, παρά τις εσωκομματικές εντάσεις με επίκεντρο τη στάση Λυκούδη και των λοιπών αμετανόητων θαυμαστών του σημιτικού εκσυγχρονισμού, επιβεβαιώνεται ξανά εμπράκτως δια της επιλογής στην ψήφο επί της πρότασης δυσπιστίας η αφοσίωση της ΔΗΜΑΡ στο καθεστώς και στο πολιτικό σύστημα. Καταγγέλλοντας τους «τακτικισμούς» του ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας ο Φ. Κουβέλης προσφέρει ανοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά. Και προσφέρεται ανοιχτά ως δεκανίκι, αποκλείοντας τις εκλογές δηλώνει διαθέσιμος να παραστεί ανάγκη να συνδράμει σε διάδοχη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Και, βεβαίως, δεν είναι ο μόνος που το βλέπει και έτσι…

Δ.Υφ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!