Ολοκληρώνεται αύριο με τη διαδικασία των ψηφοφοριών

Ξεκίνησε την Πέμπτη η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Νέων του ΣΥΡΙΖΑ. Η Συνδιάσκεψη θα αποφασίσει για τη μεταβατική πορεία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη διεξαγωγή ενός ιδρυτικού Συνεδρίου που αναμένεται να διεξαχθεί μετά από ένα περίπου χρόνο. Το σώμα αποτελείται από 522 συνέδρους, που εκπροσωπούν περίπου 2.000 νέους.
Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε συνθήκες εντελώς πρωτόγνωρες για τους νέους που ζουν σήμερα στη μεγάλη τους πλειοψηφία στο φάσμα της ανεργίας, της ανασφάλειας και της απόγνωσης. Έτσι, εκείνο που κρίνεται είναι κατά πόσο θα μπορέσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία να ανοίξουν ένα δρόμο ώστε να αναμετρηθούν με αυτή την πραγματικότητα.
Η συζήτηση ως τώρα, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τις αντιπαραθέσεις των τάσεων, έτσι όπως αυτές καταγράφονται και συνολικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, και στη διαδικασία πριν τη Συνδιάσκεψη κατατέθηκε μια εισήγηση αλλά και ένα εναλλακτικό κείμενο από τους νέους που αναφέρονται στο Αριστερό Ρεύμα, και ακόμα τρία κείμενα συμβολής στη συζήτηση, που εκφράζουν άλλες τάσεις ή απόψεις. Στο μεταξύ, ένα άλλο τμήμα των νέων που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνουν μέρος στη διαδικασία και παραμένουν μέλη των οργανώσεων του κόμματος διατυπώνοντας διαφωνίες για τις διαδικασίες που επιλέχθηκαν για τη συγκρότηση της Νεολαίας.
Την Πέμπτη, χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη απεύθυναν ο γραμματέας της Κ.Ε. Δ. Βίτσας και ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν η εισήγηση και οι άλλες βασικές απόψεις. Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις ψηφοφορίες για την εισήγηση και την εκλογή Κεντρικού Συμβουλίου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!