Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους γερμανικών συνδικάτωνΣτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη, στη Βουλή, μεταξύ αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκπροσώπων γερμανικών συνδικάτων συμμετείχε ο βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, ενόψει και της πρωτομαγιάτικης απεργίας, οι Γερμανοί συνδικαλιστές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφορικά με τις δομές και τη διάρθρωση του συνδικαλισμού στην Ελλάδα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων δύο χρόνων, θέτοντας παράλληλα πολλές ερωτήσεις για τη συνολική κατάσταση στη χώρα μας.
Από την πλευρά του, ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εμπειρία των απεργιακών κινητοποιήσεων του τελευταίου δίχρονου, το τι σηματοδότησαν αυτές για τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα, την εμπειρία του κινήματος των πλατειών, αλλά και τη σημασία των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων, με αποκορύφωση την Κύπρο, για το μέλλον των εργαζόμενων.
«Όλες οι χώρες του Νότου έχουν βρεθεί έξω από οποιαδήποτε προοπτική. Πώς θα προχωρήσουμε σε μια Ευρώπη με 120.000.000 ανέργους; Ποια είναι η προοπτική; Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ώστε να είναι σύμφωνη με τις ανάγκες της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών της. Ο ευρωπαϊκός Νότος και οι φτωχοί του Βορρά να δημιουργήσουμε συμμαχία ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!