Αρχική πολιτική αριστερά Συγκρίνετε δύο δηλώσεις για το ίδιο θέμα

Συγκρίνετε δύο δηλώσεις για το ίδιο θέμα

Ο Αλέκος Αλαβάνος στη συγκέντρωση των συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων, ανέφερε :

«Από το 1990 έχει αρχίσει ένας μεγάλος αγώνας των συμβασιούχων. Τα δικαιώματά τους, όμως, παραβιάζονται ωμά και συνεχώς από τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα σήμερα με την τρόικα.
Μνημόνιο σημαίνει απολύσεις, ανεργία, φτώχεια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό τον μονόδρομο για τους εργαζόμενους.
Η αλήθεια είναι σκληρή. Χρειάζεται να φύγει το ΔΝΤ και η Ε.Ε. από την εξουσία της χώρας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Οι περιφερειακές εκλογές θα γίνουν η καταδίκη της τρόικα.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι μια μεγάλη, υπάκουη, διαχειριστική νομαρχία.
Το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ επιδιώκει μια τοπική κυβέρνηση που δεν θα κάνει ούτε μια απόλυση και θα εφαρμόσει μια πολιτική απασχόλησης έξω από τo πλαίσιo του Mνημονίου».

Για το ίδιο θέμα δόθηκε στη δημοσιότητα η δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Α. Μητρόπουλου για τους έκτακτους:
«Η αυστηρότητα των ρυθμίσεων της παρούσας κυβέρνησης, ενόψει των δεσμεύσεων του Μνημονίου, σχετικοποιεί τις περί αξιοκρατικής επιλογής ρυθμίσεις, αφού, αφενός μεν μειώνει δραστικά τις θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφετέρου δε, αδικεί αυτούς που υπηρετούσαν πολλά χρόνια προς πλήρωση των παγίων και διαρκών αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων.
Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει την ήπια -αλλά αποφασιστική- πολιτική κατάργησης του θεσμού «των εκτάκτων», με τη μονιμοποίηση αυτών που είχαν τις σχετικές ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει το Κοινοτικό Δίκαιο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη και πολλοί έμπειροι και εξειδικευμένοι νέοι μας θα μείνουν εκτός εργασίας. Και επειδή δεν δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, θα πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Σε περιόδους κρίσης, η απολυτότητα των ρυθμίσεων οδηγεί σε αδικίες και σε ανθρώπινα δράματα, πολύ περισσότερο που μεγάλο μέρος τού σημερινού πολιτικού προσωπικού έχει αναπαραχθεί μέσω των διορισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Η δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου είναι, χωρίς συζήτηση, πιο ριζοσπαστική από την αντίστοιχη του Α. Μητρόπουλου η οποία βασίζει τα πάντα στο Κοινοτικό Δίκαιο και, ουσιαστικά, αποδέχεται την απόλυσή τους. (Για όποιον δεν καταλαβαίνει, έγιναν επαφές του επιτελείου Μητρόπουλου για να πειστεί και ο Κουβέλης να μετέχει στη «συμπαράταξη». Ο Κουβέλης, όμως, προτίμησε την απευθείας διαπραγμάτευση με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ…).
Διαλέγετε και παίρνετε!

 

Σχόλια

Exit mobile version