Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην πλατεία Σημηριώτη

Με την τελευταία μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει από τους Δήμους τη Στάση Πληρωμών του Ελληνικού κράτους.
Συγκεκριμένα και ενώ έως το 2009 οι ΚΑΠ ανέρχονταν μηνιαίως σε 215 εκατομμύρια Ευρώ (περίπου 1.100.000 εκ. € για το Δήμο μας) από τον Αύγουστο του 2012 μειώνονται σε 70 εκ. € (περίπου 360.000 για το Δήμο μας).
Οι ΚΑΠ δεν είναι ένα διαπραγματεύσιμο ποσό μεταξύ Δήμων και Κυβέρνησης, είναι πόρος θεσμοθετημένος με Νόμο και τα ποσά πρέπει να αποδίδονται από το Κράτος στην Αυτοδιοίκηση. Η μη απόδοση αυτών των πόρων (20% φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων, 12% ΦΠΑ και 50% φόρος ακίνητης περιουσίας) συνιστά υπεξαίρεση.
Το δίλλημα της Κυβέρνησης «προνοιακά επιδόματα ή περικοπές» είναι ένα δίλημμα το οποίο στερείται κάθε ηθικού, πολιτικού ή νομικού ερείσματος.
Τη στιγμή μάλιστα που οι Δήμοι, στη ζοφερή πραγματικότητα του Μνημονίου, έχουν οργανώσει και λειτουργούν με οικονομίες και εθελοντισμό ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Κέντρα Δημιουργτικής Απασχόλησης, Κατασκηνώσεις, Δημοτική Συγκοινωνία).
Η κατάρρευση των Δήμων σημαίνει αυτόματα διάλυση όλων των κοινωνικών δομών. Η κυβέρνηση επιχειρεί, στην προσπάθειά της να εξευμενίσει την Τρόικα, να οδηγήσει τους Δήμους σε χρεοκοπία.
Χρεοκοπία των Δήμων σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να παρέχουν καμία υπηρεσία στους δημότες τους. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες μας να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του Δήμου μας ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!