Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Στο στόχαστρο η Κατάληψη Ορφανοτροφείου

Στο στόχαστρο η Κατάληψη Ορφανοτροφείου

Προβλήματα με το νόμο και τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισε η Κατάληψη Ορφανοτροφείου.

Το πρώην ορφανοτροφείο βρίσκεται στην οδό Λαμπράκη και εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί ως κατάληψη στέγης. Την Πέμπτη, 16/6, το πρωί η περιοχή περικυκλώθηκε από διμοιρίες αστυνομικών και άνδρες της ομάδας Ζ και Δ οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου και διέκοψαν την κυκλοφορία στη Λαμπράκη. Στην κατάληψη μπήκαν βίαια αστυνομικοί και εισαγγελέας ο οποίος έδωσε και την εντολή για τον έλεγχο μετά από αδιευκρίνιστης προελεύσεως και περιεχομένου πληροφορίες. Αλληλέγγυος κόσμος μαζεύτηκε αμέσως στο χώρο ενώ παρέμεινε για περισσότερες από τρεις ώρες έξω από την κατάληψη. Η αστυνομία προσήγαγε τα πέντε άτομα που ήταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο και οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΘ για να περάσουν από εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών όταν άνδρας της διμοιρίας των ΜΑΤ επιτέθηκε απρόκλητα στους συγκεντρωμένους. Αμέσως μετά επικράτησε πανικός αφού η διμοιρία των ΜΑΤ άρχισε να κυνηγά και να χτυπά τους συγκεντρωμένους με την ταυτόχρονη χρήση χημικών. Η ένταση έληξε όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας αποχώρησαν από το σημείο.
Οι άνδρες των ΜΑΤ εν τέλει κατάφεραν να τραυματίσουν δύο άτομα όπου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και να αναστατώσουν μια γειτονιά. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν φραστικά κατά των ανδρών των ΜΑΤ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κατάληψη υπήρχε τόσα χρόνια και δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version