Zητούν την αποδέσμευσή της από το ΤΑΙΠΕΔ και την ακύρωση της χωροθέτησης του ’99

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Σκιάθου ξεσηκώνεται και δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί για να σώσει το λιμάνι και τη μαρίνα του νησιού αυτού των Σποράδων.
Ο συναγερμός σήμανε από τη στιγμή που έγιναν φανερά τα σχέδια που απεργάζεται και για την περίπτωσή τους η κυβέρνηση, έχοντας εντάξει τη μαρίνα στο χαρτοφυλάκιο του ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας – ΤΑΙΠΕΔ. Η μαρίνα (47 στρέμματα επιχώσεων και 2,5 στρέμματα κτιριακών εγκαταστάσεων, 350 θέσεις ελλιμενισμού) είχε από το 1999 χωροθετηθεί με Απόφαση του τότε υπ. Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλου. Το συγκεκριμένο σχέδιο που… μελετήθηκε και χωροθετήθηκε, οι Σκιαθιώτες το έχουν χαρακτηρίσει τέρας, ασύμβατο με την περιοχή.
Σήμερα, η τοπική κοινωνία του νησιού είναι αποφασισμένη να δράσει ώστε να απενταχθεί η μαρίνα από το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και να ακυρωθεί εκείνη η Μελέτη/Χωροθέτησή της, όπως εγκρίθηκε το 1999. Έχει δε συσταθεί Επιτροπή Αγώνα που τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μαρίνας, της οποίας όμως το μέγεθος δεν θα είναι δυσανάλογο σε σχέση με το μέγεθος του νησιού και θα είναι προσαρμοσμένη στην αισθητική του τοπίου, θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης του μικρού νησιού και θα εκφράζει την πραγματική βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Στην προσπάθειά της για την αποδέσμευση της μαρίνας (τουριστικός λιμένας) από το ΤΑΙΠΕΔ με παράλληλη ακύρωση της χωροθέτησης του ’99, καθώς επίσης και για την επεξεργασία άλλων προτάσεων για τον επιβατικό λιμένα της Σκιάθου, που όμως να συμφωνούν με την αειφόρο ανάπτυξη, η Επιτροπή Αγώνα έχει στο πλάι της όλη την τοπική κοινωνία, αφού στηρίζουν τους σκοπούς της, φορείς όπως οι: Σύλλογος Συνταξιούχων ΝΑΤ Σκιάθου, Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Σκιάθου «Ο Άγιος Νικόλαος», Οικολογικός Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιάθου «Οι Κουκουναριές», Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, Εμπορικός Σύλλογος Σκιάθου, Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου, Σύλλογος ΑΛΚΗ, Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγοραίων Βορείων Σποράδων, Πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι», Φίλοι του Κάστρου, Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου, Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, Διεθνής Ένωση Γυναικών Σκιάθου, Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Σκιάθου, Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!