Νότια Αφρική: Κατηγορούμενοι οι ανθρακωρύχοι για τη σφαγή!

Το κράτος της Νότιας Αφρικής έδειξε για ακόμη μια φορά ότι, αδιαμφισβήτητα, είναι με το μέρος των ντόπιων και διεθνών ελίτ. Mετά τη δολοφονία 34 απεργών μεταλλωρύχων από την αστυνομία στο ορυχείο εξόρυξης πλατίνας, της εταιρίας Lonmin και τις εκατοντάδες συλλήψεις απεργών που ακολούθησαν, ήρθε και η απαγγελία κατηγοριών ανθρωποκτονίας(!) σε 270 εργαζόμενους. Ένα γεγονός που μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηρισθεί, καθώς η ένοπλη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με αληθινά πυρά και η στιγμή των μαζικών δολοφονιών έχει καταγραφεί σε βίντεο που έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ εργατών και διοίκησης, εντωμεταξύ, ανέρχεται συνεχώς σε νέα επίπεδα, με μόνο το 7,7% των απεργών να έχουν επιστρέψει στη δουλειά, το χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της αιματηρής απεργίας, στις 10 Αυγούστου. Ανακεφαλαιώνοντας, αξίζει να τονίσουμε ότι αρκετές νεκροτομικές εκθέσεις των δολοφονηθέντων, που η εφημερίδα South African Star εξασφάλισε, δηλώνουν ότι οι περισσότεροι νεκροί απεργοί πυροβολήθηκαν πισώπλατα, την ώρα που έτρεχαν να γλυτώσουν.

 ΗΠΑ: Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας

Οι τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έλαβαν το μεγαλύτερο ποσοστό στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ιστορία, σύμφωνα με δημοσίευση των Λογιστικών Υπηρεσιών των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ανάμεσα στις αστυνομικές διευθύνσεις και το υπουργείο Άμυνας που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, «περισσευούμενος» στρατιωτικός εξοπλισμός δωρίζεται κάθε χρόνο στις ομοσπονδιακές και τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις, που περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας οπλισμό, οχήματα και αεροσκάφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα σε δύο έτη η ποσότητα του εξοπλισμού διπλασιάστηκε, καθώς από 519.841 αντικείμενα το 2010, φτάσαμε το 2012 σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο αντικείμενα στρατιωτικού εξοπλισμού στη διάθεση της αστυνομίας. Αν συνυπολογίσουμε όλα τα προηγούμενα με την κατασκευή του μεγαλύτερου κατασκοπευτικού κέντρου των ΗΠΑ, υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εσωτερικού, NSA, κατανοούμε πώς και πόσο θωρακίζεται το αμερικανικό κράτος.

Παλαιστίνη: Ρατσιστική επίθεση στη Δυτική  Όχθη

Επίθεση και βανδαλισμό δέχτηκε την Τρίτη γειτονιά στο παλαιστινιακό χωριό Dura Al-Qarah, που βρίσκεται κοντά στον παράνομο ισραηλινό εποικισμό Beit El. Κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι (προφανώς έποικοι) έκαψαν ένα όχημα, ενώ γέμισαν τους τοίχους της γειτονιάς με συνθήματα όπως «Θάνατος στον εχθρό, ελευθερία για την πατρίδα, αντίτιμο για τη Μιγκρό, εκδίκηση εναντίον των Αράβων». Να σημειώσουμε ότι η τακτική του «αντιτίμου» περιγράφει την τρομοκρατική τακτική που οι Ισραηλινοί έποικοι έχουν υιοθετήσει και υπαγορεύει την επίθεση σε περιουσίες Παλαιστινίων κάθε φορά που η Δικαιοσύνη του Ισραήλ παίρνει θέση εναντίον τους, όπως στην περίπτωση του παράνομου ισραηλινού οικισμού της Μιγκρόν.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!