Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΕΝΙΘ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου. Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο προαύλιο του «Γ. Γεννηματάς». Έχουν προσκληθεί σωματεία και συνδικάτα από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας κατάληψη στον κόμβο της Ευαγγελίστριας και πορεία στο ΑΧΕΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 κοινή συνέλευση γιατρών και εργαζομένων από όλα τα νοσοκομεία της πόλης με θέμα τον συντονισμό απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και τη δημιουργία μετώπου στήριξης της δημόσιας Υγείας.
Γιατροί των Νοσοκομείων Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ βρίσκονται εδώ και εβδομάδες σε τροχιά κινητοποιήσεων, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών. Την περασμένη εβδομάδα για ακόμη μια φορά οι ειδικευόμενοι στο ΑΧΕΠΑ απέκλεισαν το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση καταβολή χρεωστούμενων μηνών.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!