Η άποψη της ΚΕΔΑ για τις εκλογές στο Συνέδριο και την Κ.Ε.

Την άποψή της για την διαδικασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνεται με την εκλογή και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της στις 22/7 η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς – ΚΕΔΑ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:
«Με την εκλογή και της Πολιτικής Γραμματείας, το Σάββατο 20/7/2013, ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα τόσο της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και της Πολιτικής Γραμματείας, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατράπηκε σε Κόμμα των μελών, αλλά σε έναν μεγάλο «ΣΥΝ και άλλες Ριζοσπαστικές Δυνάμεις».  
Από τα 200 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα 146 προέρχονται από τις δύο τάσεις (Προεδρικοί και Αριστερό Ρεύμα) του ΣΥΝ και μόλις 54 από όλες τις άλλες Ριζοσπαστικές Δυνάμεις. Επίσης, από τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα 17 προέρχονται από τον ΣΥΝ και τα 6 προέρχονται από όλες τις άλλες δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, μέσα από αυτές τις εκλογικές διαδικασίες, χρεοκόπησαν ουσιαστικά και οι θεωρίες του Κόμματος των μελών και αυτές του «ενιαίου ψηφοδελτίου», που προωθεί την «ενότητα» του κόμματος. Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο για την Κεντρική Επιτροπή με εξαίρεση τον Αλέξη Μητρόπουλο και τον συνδεόμενο μαζί του Διονύση Τεμπονέρα, δεν «επέζησε» κανένα άλλο στέλεχος των ΠΑΣΟΚογενών συμμάχων, ούτε, επίσης, κανένα άλλο στέλεχος οποιασδήποτε Συνιστώσας ή των ανένταχτων που βρέθηκαν χωρίς, ακόμη, και να το επιδιώξουν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Τέλος, χρειάζεται να σημειωθεί ότι και στο πλαίσιο της Αριστερής Πλατφόρμας, τουλάχιστον σ’ ό,τι αφορά στην εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας, δεν εφαρμόστηκε η αρχή που διεκδικούσαμε γενικότερα, για την εκλογή ενός (1) τουλάχιστον στελέχους από κάθε Συνιστώσα, με αποτέλεσμα ο συσχετισμός Αριστερού Ρεύματος-Συνιστωσών να είναι 6-1.
Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι Πλειοψηφία και Μειοψηφία του ΣΥΝ στα θέματα της έκφρασης των διαφορετικών απόψεων στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Σ’ ό,τι μας αφορά, πάντως, θα συνεχίσουμε να λέμε τη γνώμη μας. Να διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει και να παλεύουμε για μια Αριστερή Ριζοσπαστική Κυβέρνηση και πολιτική. Να επιδιώκουμε την κοινή δράση και πολιτική συσπείρωση του εγχειρήματός μας σ’ αυτή την κατεύθυνση, μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!