Σας πήρε ο πόνος για τη Λυρική! Ξέρω ξέρω, μέχρι τα ουζάδικα της Κάνιγγος έφτανε η ουρά για τον Στράους και τον Ριγκολέτο! Όταν πάτε στην «Έλλη», ρίχνετε και κάνα βλέφαρο απέναντι, πιο πολύ για να σνομπάρετε. Τώρα σας πήρε ο πόνος!

Και γιατί να μην την κλείσουμε, κύριοι; Αφού έχουμε το Μέγαρο! Θεσμός σύγχρονος, με αίγλη, με δυναμισμό, συγκερνάει τις αρετές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της προσφοράς. Με σπόνσορες, με κερδοφορία, όχι με χρέη και δανεικά, όπως η Λυρική. Γιατί να μην την κλείσουμε; Αλλά, ησυχάστε. Άλλος είναι ο σκοπός μας. Θα σας πω την κεντρική ιδέα, μήπως και καταλάβετε. Θα την κάνουμε Μέγαρο. Μέγαρο θα την κάνουμε, το πιάσατε; Η στρατηγική μας είναι αυτή, μπορεί να πάρει πέντε χρόνια, έξι χρόνια, μπορεί και παραπάνω -εδώ θα είμαστε-, θα κλείσουμε γραφεία, θα κόψουμε τις πολυέξοδες παραστάσεις, θα κόψουμε τα πόδια όσων πρέπει, αλλά η Λυρική θα γίνει Μέγαρο, κύριοι. Και θα έχουμε ένα στους Αμπελοκήπους κι ένα στο κληροδότημα του Φαλήρου. Ή μπορεί και να μην έχουμε. Λυρική, που να χρωστάει δεκάδες εκατομμυρίων, οπωσδήποτε, δεν θα έχουμε.

Αυτό είπε ο άνθρωπος και πέσατε να τον φάτε. Μεταφέρω τη δήλωσή του αυτολεξεί: «Θα πρέπει να δούμε αν θα κρατήσουμε τη Λυρική Σκηνή ή όχι». Πού είναι το παράξενο και του ορμήσατε με σχόλια επί σχολίων από τα προπαγανδιστικά σας έντυπα και με επίσημες ανακοινώσεις; Θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή για το θέμα;

Μα έκανε, λέει, τη δήλωση σε ισπανική εφημερίδα. Και λοιπόν; Τον έχετε δει ποτέ, στους έξι μήνες που είναι υπουργός, να κάνει δηλώσεις σε ελληνική εφημερίδα; Ε, και, επιτέλους, δεν θα έρθετε να μας πείτε πότε και με ποιους να μιλάμε. Έτυχε και ήταν ισπανική εφημερίδα -τις προάλλες ήταν μία στο Βερολίνο. Αλλά ξέρω πού το πάτε, έπρεπε να γίνει επιτροπή, να ’ρθουν οι συνδικαλιστές -οι συνδικαλιστές σας-, να κυκλοφορήσει το θέμα, να αναδειχτεί, να κάνει τον κύκλο του. Να αλέθει ο αριστερός μύλος αντιπολίτευση. Αλλά εμείς, κύριοι, ήρθαμε για να κυβερνήσουμε, να πάρουμε αποφάσεις, όχι να παίξουμε τις κουμπάρες.

 

Υ.Γ.: Και για τη Γιουροβίζιον να μιλάτε με περισσότερη σύνεση. Ο λαός Γιουροβίζιον βλέπει, δεν βλέπει όπερα.

♠ Ο βασιλόφρων

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!