Λουκέτο σε 1.250 επιχειρήσεις και το 2012
Περίπου 1.250 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έβαλαν λουκέτο από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ).
Οι ατομικές επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι ο πιο «αδύναμος κρίκος», αφού 998 από αυτές έπαυσαν τη λειτουργία τους στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του 2012.
Η εικόνα που παρουσιάζει η βιοτεχνική κοινότητα αποτελεί συνέχεια του 2011, οπότε κατά το αντίστοιχο διάστημα (1/1 έως 22/8) διεγράφησαν από το μητρώο του ΒΕΘ 1.269 επιχειρήσεις.

Έκοψαν το ρεύμαστο ΑΠΘ λόγω χρεών
Την Πέμπτη το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Εργαστήρι Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών του Ιδρύματος, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μετά από 2-3 ώρες, έπειτα από παρέμβαση των πρυτανικών Aρχών, που έκαναν λόγο για εικόνα από το μέλλον. Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος σε σχετικές του δηλώσεις έκανε λόγο για μαύρη τρύπα 4 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος που καθιστά τη λειτουργία του προβληματική.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!