Τρέχουν… να προλάβουν τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς
Αύξηση από 10 έως 33% παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως προκύπτει από στοιχεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Σίμο Δανιηλίδη, το γεγονός αυτό οφείλεται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και την στροφή που κάνουν από τους ιδιωτικούς στους δημοτικούς σταθμούς. Παράλληλα, όπως είπε, πολλές οικογένειες αναγκάζονται να ασχοληθούν ιδιαίτερα με την αναζήτηση εργασίας, έστω και αν πρόκειται για μερική απασχόληση. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι υψηλή και κάλεσε τους δήμους να καταθέσουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη τις προτάσεις τους για την ένταξη των δομών τους στο αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε ότι φέτος είναι μικρότερη η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών κατά 50 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στα γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν και τις καθυστερήσεις στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.
Απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πόρτο Καρράς
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο καζίνο «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και ζητούν την ανάκληση 20 απολύσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβομάδες η εργοδοσία και το σωματείο των εργαζομένων βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης, ενώ η εργοδοσία τους οφείλει και δεδουλευμένα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!