Στις 18 Νοεμβρίου η πρώτη συζήτηση αγωγής στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί όπως φαίνεται η πρώτη δίκη για αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ προς τη διοίκηση της εταιρίας. Την Τετάρτη κατατέθηκε η αγωγή των υπαλλήλων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης ενώ έχουν υπάρξει αντίστοιχες κινήσεις και από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της περιφέρειας. Στο Ηράκλειο η δικάσιμος ορίστηκε για τις 18 Νοεμβρίου, διάστημα που σύμφωνα με τον εργατολόγο Τάσο Πετρόπουλο χαρακτηρίζεται σχετικά σύντομο, γεγονός που δείχνει ότι το δικαστήριο αναγνωρίζει τουλάχιστον κατ’ αρχήν τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης.
Την Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου εκτός από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αλλά και του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στηρίζοντας έμπρακτα το αίτημα των απολυμένων της ΕΡΤ. Την αγωγή υπογράφουν 20 εργαζόμενοι ενώ στο κείμενο χαρακτηρίζονται μαζικές και παράνομες οι απολύσεις τους, γίνεται επίκληση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που στην περίπτωσή τους έχουν παραβιαστεί κατάφωρα όπως τα θέματα της αποζημίωσης, της ασφαλιστικής τους κάλυψης κ.λπ. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμα και δεδουλευμένα και τόκους υπερημερίας για τους μισθούς που δεν τους έχουν καταβληθεί τους τρεις μήνες που παραμένει κλειστή η ΕΡΤ.
Σε δηλώσεις του στον Δρόμο ο εργατολόγος Τάσος Πετρόπουλος που συνόδευσε τους εργαζόμενους στην κατάθεση της αγωγής, τονίζει πως «πρόκειται για μια δίκη που αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο την ΕΡΤ, στη μάχη των εργαζόμενων της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης καθρεφτίζονται οι μάχες των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών και όλων των κλάδων που μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της τρόικας».

Μάριος Διονέλλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!