Της Στέλλας (Νανή) Πολίτου υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β’ Αθήνας.

Φτάσαμε πλέον μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στην Iστορία της Ελλάδας, με δεδομένο πως ανάλογο κλίμα αμφισβήτησης της επί δεκαετίες κατεστημένης τάξης από την κοινωνία δεν έχει υπάρξει ποτέ και μάλιστα σε όλο το φάσμα της νεότερης ελληνικής Iστορίας. Πιθανότατα, δε, από ιδρύσεως του κράτους.
Τα μέχρι κι εχθές «φέουδα» τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, παρασύροντας ακόμα και τους αρχηγούς τους οι οποίοι δεν φτάνει που διέλυσαν χώρα και λαό, σήμερα μοιάζουν να βρίσκονται σε συντεταγμένο παραλήρημα απέναντι στις αριστερές δυνάμεις, βλέποντας τον χωρίς επιστροφή πολιτικό αφανισμό τους.
Τα δύο αυτά κόμματα, αλλά και οι συνεργάτες τους, αδύναμοι να βρεθούν στο δρόμο δίπλα στο λαό, εμφανίζονται μόνο σε κάποιες «καθεστωτικές» τηλεοπτικές οθόνες που προσπαθούν να γίνουν ο αερόσακος απέναντι στον κραδασμό της πρόσκρουσής τους με τον πάτο, τη στιγμή που τελούν υπό λαϊκό διωγμό μέσα στην κοινωνία.
Τα πάντα, από την άλλη πλευρά, δείχνουν ότι η 6η Μαΐου θα είναι η αρχή των πολύ μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Μετά τις εκλογές είναι πολύ πιθανό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., υπό τη σημερινή μορφή τους, μαζί με τους σημερινούς ηγέτες τους Ε. Βενιζέλο και Α. Σαμαρά, να έχουν γίνει παρελθόν.
Το Μνημόνιο, το οποίο φόρεσαν ως τραγικό μανδύα σε αυτή τη χώρα, ως πρόγραμμα δεν είναι μόνο αδιέξοδο, αλλά έχει κλονιστεί θανάσιμα.
Είναι προφανές πως έχει εκπνεύσει.
Αυτό είναι σαφές πως θα εκφρασθεί στις 6 του Μάη.
Την επομένη των εκλογών η χώρα θα βρεθεί σε μια ριζική αλλαγή τόσο του πολιτικού τοπίου όσο και του οικονομικού. Σε ένα νέο πολιτικό χάρτη όπου η μετάβαση δεν θα είναι διόλου εύκολη.
Η δήθεν παλιά «δικομματική» σταθερότητα δεν υπάρχει πια, η νέα είναι έτοιμη να γεννηθεί. Όμως η νέα αυτή σταθερότητα που γεννιέται, η οποία και θα φέρει τη σφραγίδα της Αριστεράς είναι το μοναδικό αισιόδοξο, νέο, προοδευτικό, ιστορικό εγχείρημα διεξόδου και αναζωογόνησης λαού και κοινωνίας.
Φυσικά όλα εξαρτώνται από τη δύναμη που θα πάρει συνολικά η Ριζοσπαστική Αριστερά στις εκλογές.
Μέγα ζητούμενο, λοιπόν, είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να απορροφήσουν, κατά κύριο λόγο, τις αντιμνημονιακές διαθέσεις του λαού και να αναδειχθούν πανίσχυρες μέσα από την κάλπη.
Πέραν όλων των άλλων, ένας μετεκλογικά ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για μεγάλες, ζωογόνες, ενωτικές διεργασίες στον αριστερό χώρο.
Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρήσει ως δύναμη για ενωτικές εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς.
Το μήνυμα της κάλπης για την Αριστερά είναι μήνυμα συνεργασίας του ελληνικού λαού προς αυτήν και η μοναδική του ελπίδα και ανάσα μετά την ασφυξία που τον υποχρέωσαν.
Μοιάζει μοιραίο, πλέον, πως αυτή η συνεργασία θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές, διαλύοντας τα όποια εμπόδια Θα γίνει η αρχή ενός ολοκαίνουργιου κεφαλαίου της Ιστορίας που θα αλλάξει όχι μόνο το γενικό πολιτικό τοπίο, αλλά και το τοπίο στην Αριστερά – και γιατί όχι και ολόκληρης της Ευρώπης. Γιατί το μήνυμά του θα είναι τόσο ηχηρό που θα ακουστεί ο κρότος στα πέρατά της. Και θα είναι ο κρότος της αριστερής ενότητας που θα γίνει το εφαλτήριο της Ευρώπης των λαών και όχι των κερδοσκόπων και των τραπεζών.
Τώρα που εμείς μιλάμε με προτάσεις δυναμικής εκτόξευσης της Αριστεράς, οι άλλοι απαντάνε με λογιστικά τερτίπια και προσθαφαιρέσεις γιατί δεν μπορούν και δεν αντέχουν στην ιδέα να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα αποτρέψει τη λεηλασία της κοινωνίας.
Καλούμε κάθε αγωνιστή και κάθε αγωνίστρια, τον κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη τον κάθε άνεργο και τον κάθε συνταξιούχο, ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να δώσει τη μάχη της ενότητας. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο, μετεκλογικό, συνασπισμό εξουσίας για την ανατροπή.
Η ώρα της ανατροπής ήρθε και είναι τώρα.
Η Ιστορία δεν περιμένει.
Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας.
Τώρα είναι ή ώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς. Τώρα είναι το μέλλον!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!