Αρχική πολιτική αριστερά Σοφία Σακοράφα: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε”

Σοφία Σακοράφα: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποτύχουμε”

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε περιβάλλον απροκάλυπτης βίας, τόνισε στην ομιλία της η Σοφία Σακοράφα, χρησιμοποιώντας ως σχετικό παράδειγμα αυταρχικής αντίληψης της κυβέρνησης, την εκπομπή της «πειρατικής» ΔΤ.

«Θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή της κοινωνίας; Να πούμε “καληνύχτα” στο σάπιο πολιτικό σύστημα; Ή θα γίνουμε μέρος του; Θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την τραγωδία; Θα καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε τη δημοκρατία; Ή θα γίνουμε ένα κόμμα μηχανισμών και προσωπικοτήτων; Θα είμαστε ο άλλος πόλος, ο αντισυστημικός, αυτός που συγκρούεται» αναρωτήθηκε στην ομιλία της, για να σημειώσει: «Τα πάντα θα εξαρτηθούν απ’ τον πολιτικό μας στόχο, από εμάς. Εάν δεν τα καταφέρουμε, θα φταίμε εμείς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, το δικαίωμα, τη νομιμοποίηση να αποτύχουμε. Ο στόχος να είναι καθαρός, συνεπής με την ιστορία της Αριστεράς, συντεταγμένος με τις επιταγές του λαού μας. Ο τρόπος που θα οργανώσουμε το νέο φορέα θα πρέπει να υπηρετεί τη θεωρία που αυτή τη στιγμή υπάρχει.
Τα όργανα να λειτουργούν επί της ουσίας και πλήρως. Ας σας θυμίσω αυτό που είπε νωρίτερα ο Στέλιος Ελληνιάδης: “σκέφτομαι πολύ σοβαρά το γεγονός ότι εκλέχθηκα στην Kεντρική Eπιτροπή. Γιατί δεν έκανα τίποτα, ούτε μου ζητήθηκε να κάνω κάτι, ούτε καν ζήτησαν τη γνώμη μου”. Τι θα σκεφτεί κάποιος άνεργος όταν το δεi αυτό; Ότι είμαστε ένα και το αυτό με τα λαμόγια. Σήμερα πρέπει να ξεκινάμε από το λαό και να καταλήγουμε σε αυτόν. Όλοι μας, και ο εκλεγμένος από το Συνέδριο πρόεδρός μας, απέναντι στα κινήματα ας υπηρετήσουμε τον κοινωνικό και ιστορικό μας ρόλο. Αποφάσισα να μη θέσω υποψηφιότητα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, υπάρχουν μέλη άλλα που αξίζει να δοκιμαστούν και να τους εμπιστευτούμε, που αξίζει να εκφράζονται, να εκλέγουν και να εκλέγονται ισότιμα».

Σχόλια

Exit mobile version