Όταν οι Νέοι Φάκελοι συναντούν τον Γεώργιο Καρατζαφέρη

Προσκεκλημένος του Αλέξη Παπαχελά στους Νέους Φακέλους, 14/11, ο Καρατζαφέρης (https://www.skai.gr/player/TV/?MMID=221076). Αφού, λοιπόν, ο Α. Παπαχελάς διευκρινίζει στο συνομιλητή του ότι ορισμένα ερωτήματα για το ΛΑΟΣ υπάρχουν «στο μυαλό πολλών ανθρώπων και όχι μόνο αριστερών ή ούτως αποκαλούμενων προοδευτικών ανθρώπων», ο ούτως αποκαλούμενος δημοσιογράφος συνέχισε:
Π: Σας χαρακτηρίζουν ανοιχτά αντισημίτη… Εσείς τι απαντάτε σε αυτό;
Κ: (…) Δεν θα αμφισβητήσω εγώ το Ολοκαύτωμα. Από κει και πέρα δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες αν ήταν εξήμισι ή πεντέμισι (εκατομμύρια) τα θύματα. Ήταν θύματα του ναζισμού. Και ακριβώς υπήρξαν θύματα του άκρατου ναζισμού…
Π: (Το 2001) σας κάνει ένα διάβημα πολύ έντονο ο Ισραηλινός πρέσβης κι εσείς βγαίνετε μετά στην εκπομπή και λέτε: «Ελάτε εδώ, κ. πρεσβευτά, να μιλήσουμε για το Ολοκαύτωμα, να μιλήσουμε για τους μύθους του Άουσβιτς και του Νταχάου».
Κ: Ακούστε να σας πω, είχα παρασυρθεί τότε από μια δικιά τους εφημερίδα, μου φαίνεται λεγότανε Χαα… χααζέτ… δεν θυμάμαι…
Π: Χάαρετς.
Κ: …που είχε γράψει αυτά τα πράγματα. Αναγνώστης ήμουν, δεν ήμουν τίποτα άλλο.
Π: Καλά, δεν είχαν γράψει ότι…
Κ: Όχι, το άλλο, όχι αυτό… η αλήθεια είναι ότι εγώ θα έλεγα ότι ως λαός κάνανε υπερπροβολή αυτών των θεμάτων. Όχι πως δεν υπήρξε το Άουσβιτς, όχι πως δεν υπήρξε το Νταχάου (…)
Π: Δεν αμφισβητείτε, πάντως, ότι υπήρξε Ολοκαύτωμα, υποθέτω, ότι υπήρξε Άουσβιτς, ότι υπήρξε Νταχάου…
Κ: Μα, τι… αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά. Ότι υπήρξε ένα Ολοκαύτωμα. Επαναλαμβάνω δεν είμαι αυτός που θα προσδιορίσει τον αριθμό. Λένε έξι μπορεί να είναι εξήμισι, πεντέμισι, κανείς δεν ξέρει. Το θέμα είναι ότι ο Χίτλερ έκανε το μεγάλο λάθος της ζωής του. Πιστεύω λοιπόν ιστορικά ότι αν ο Χίτλερ δεν ήταν εναντίον των Εβραίων, αν δεν κατέσφαζε τους Εβραίους, αν δεν υπήρξε αυτή η βαρβαρότητα, ίσως είχε άλλη εξέλιξη εις τον πόλεμο. Αυτή η βαρβαρότητα κατά των Εβραίων νομίζω ότι του κόστισε αυτό το οποίο είχε στο μυαλό του…
Π: Δεν εννοείτε ότι έχασε τον πόλεμο επειδή τα έβαλε με τους Εβραίους…
Κ: Όχι. Πιστεύω, λοιπόν, ότι εξάντλησε δυνάμεις απέναντι σε αυτό και δεν τις χρησιμοποίησε διαφορετικά. Για να σκοτώσεις έξι εκατομμύρια ανθρώπους χρειάζεται να ασχοληθούν με αυτό το πράγμα πάρα πολλοί άνθρωποι. Θέλω να πω, λοιπόν, ότι σπατάλησε δυνάμεις του που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορετικά…
Π: (…) Διαβάζω μια δήλωση στην οποία λέτε ότι «Εγώ ήμουνα με την 21η Απριλίου δεν ήμουνα με την 22η Απριλίου». Τι θέλετε να πείτε με αυτό, αναγνωρίζατε την ανάγκη να υπάρξει χούντα, απλώς δεν συμφωνούσατε με ό,τι ακολούθησε;
Κ: Ναι, ήταν μεταφορικός ο λόγος και εμείς οι δημοσιογράφοι τον χρησιμοποιούμε. Ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι οι Έλληνες λέγαμε «ένας λοχίας». Και δεν το λέω εγώ τώρα. Από κει και πέρα, όπως ήρθε και αυτό που ήρθε δεν έκανε. Αυτή ήταν όλη η ουσία. Αλλά λέγαμε «ένας λοχίας». Όλοι!
Ο μεν Παπαχελάς απέσπασε όρκους πίστης στο σιωνιστικό Ισραήλ που ήταν και η μεγάλη του έγνοια κι όχι αν ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιός, χουντικός, ρατσιστής κ.λπ. Ο δε Καρατζαφέρης εξήγησε πως το θέμα δεν είναι το Ολοκαύτωμα αλλά ότι ο Χίτλερ έκανε το λάθος της ζωής του με αυτό, δηλαδή ο άκρατος ναζισμός σπατάλησε δυνάμεις για να σφάξει τους Εβραίους, εξάντλησε τις δυνάμεις στους Εβραίους και δεν έμειναν δυνάμεις να εξοντώσει τα κομμούνια, ενώ ένας εγκρατής ναζισμός θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει διαφορετικά και να ξεκάνει τα κομμούνια, όπως είχε στο μυαλό του ο Χίτλερ, και να έχει άλλη εξέλιξη εις τον πόλεμο, δηλαδή τελικά να νικήσει ο Χίτλερ κι όχι τα κομμούνια.
Το μόνο που ενόχλησε τον Παπαχελά είναι μην τυχόν ο συνομιλητής του αποδίδει την ήττα του Χίτλερ σε εβραϊκή συνωμοσία. Ο Καρατζαφέρης, όμως, τον καθησύχασε περί του αντιθέτου, ο Παπαχελάς ανακουφίστηκε και η συνέντευξη έκλεισε σε ζεστή ατμόσφαιρα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να μας θυμίζει τότε που όλοι λέγαμε «ένας λοχίας» και ο Παπαχελάς να τον ακούει χωρίς περαιτέρω ενοχλήσεις, τρεις μέρες πριν από τις 17 Νοέμβρη…

Γ.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!