Δήλωση του Γιάννη Μπανιά, εκπροσώπου της ΑΚΟΑ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αδυναμία της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει σε κοινό ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη πολιτική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον του.

Γιατί τραυμάτισε το πιο σημαντικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του, τον ενωτικό του χαρακτήρα. Όταν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την ενότητα στις γραμμές σου, πώς μπορείς να είσαι αξιόπιστος για να παίξεις τον ενωτικό ρόλο σου στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς; Κάτι που αποτελεί τον κύριο ρόλο της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιστεύω ότι υπήρχε, έστω και την τελευταία ημέρα των συζητήσεων της Γραμματείας, η δυνατότητα να συμφωνήσουμε σε κοινό ψηφοδέλτιο. Τα εννέα μέλη της γραμματείας που ζητήσαμε να εξαντληθούν τα περιθώρια για εξεύρεση ενωτικής λύσης και κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις με ονόματα δεν συναντήσαμε από τις υπόλοιπες δυνάμεις της Γραμματείας την αναγκαία διάθεση και ανταπόκριση.
Ευθύνες για αυτό φέρουν, πρωτίστως, ο Συνασπισμός και οι δυνάμεις που συγκροτούν το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης. Γι’ αυτές τις ευθύνες και για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουμε, πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!