Τώρα που το «Ουστ», το «Δεν πληρώνω» και το «Φύγετε όλοι» έγιναν παλλαϊκή κραυγή, τώρα που οι οπαδοί του «κανένα» κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τις πλατείες, τώρα που η μαζική αποχή έγινε μαζική συμμετοχή, είναι ώρα να συζητήσουμε τι θα μπορούσε να αντικαταστήσει την κυβέρνηση των σύγχρονων Τσολάκογλου.

Λίγες σκέψεις:
Απαιτούμε να δημιουργηθεί, άμεσα, υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δεν έχει νόημα να απαιτούμε από μια κυβέρνηση που η θέση της είναι στον Κορυδαλλό, να οργανώσει δημοψηφίσματα ή εκλογές, όπως προτείνει ο ΣΥΝ, υιοθετώντας καθυστερημένα αιτήματα που είχαν νόημα ένα χρόνο πριν. Τώρα, οποιαδήποτε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία από την κυβέρνηση ΓΑΠ θα γίνει σε καθεστώς παραπληροφόρησης, ιδεολογικής τρομοκρατίας, εκβιασμών και καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση επιβάλλεται να αποτελείται από πρόσωπα που δεν θα έχουν σχέση με τους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς, ούτε θα επιτρέπεται να πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές. Δεν θα πρέπει να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τράπεζες και με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η θητεία της μπορεί να είναι 6 μήνες.
Τα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης για να είναι εναρμονισμένα με την ομόφωνη βοή των πλατειών πρέπει να υιοθετούν τα εξής 4 συνθήματα:
– Δεν πληρώνω το χρέος.
– Εκδίωξη της τρόικας.
– Απόρριψη του συνόλου του πολιτικού συστήματος και δημοκρατική αναγέννηση της πολιτικής ζωής.
– Χτύπημα της ασυδοσίας των ΜΜΕ.
Πιο συγκεκριμένα, αυτά σημαίνουν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κάνει τα παρακάτω :
α) Στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους, μέχρι την ανάδειξη νέας κυβέρνησης που θα εξετάσει ολοκληρωμένα το θέμα της αντιμετώπισής του.
β) Αναστολή της εφαρμογής όλων των μέτρων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις, μνημόνια κ.λπ. Αποχώρηση κάθε είδους επιτηρητών από ΔΝΤ και Ε.Ε.
γ) Έκτακτα μέτρα ανακούφισης όσων στερήθηκαν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Π.χ. πάγωμα όλων των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας. Μοίρασμα με ευθύνη των δήμων, κουπονιών διατροφής και απαραίτητων ειδών διαβίωσης, το οποίο θα επιβαρύνει τα super market κάθε περιοχής αναλογικά με το τζίρο. Να μη διακόπτονται οι παροχές ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε άνεργους οφειλέτες.
δ) Δημιουργία των όρων για την προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική, σε συνθήκες ισότιμης πολιτικής αντιπαράθεσης. Όλα τα ΜΜΕ θα υποχρεωθούν να τηρήσουν έναν κοινό κώδικα δεοντολογίας για την προεκλογική περίοδο. Π.χ. να υποχρεωθούν να δίνουν ίσο χρόνο σε πολιτικούς σχηματισμούς όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και σε σχηματισμούς που δεν είναι στη Βουλή ή δημιουργήθηκαν από τον «κανένα – καθένα». Η λαϊκή απαίτηση της ανατροπής του συνόλου του πολιτικού συστήματος, πρέπει να βρει το χρόνο και τα μέσα να εκφραστεί απρόσκοπτα.

Βαγγελιώ Σωτηροπούλου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!